Ми стежимо: генсек НАТО зробив попередження Кремлю
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми стежимо: генсек НАТО зробив попередження Кремлю

Ми стежимо: генсек НАТО зробив попередження Кремлю
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вкотре висловив свою незмінну підтримку Україні. Окрім того, він пообіцяв надалі посилювати двосторонню співпрацю між Альянсом та офіційним Києвом, передає ONLINE.UA.

За словами Столтенберга, безпека у Чорному морі – одна з ключових тем візиту делегації НАТО до України. Він також наголосив, що стабільна ситуація в регіоні – один з головних пріоритетів Альянсу. Ще пів року тому на саміті НАТО у Вашингтоні затвердили пакет заходів посилення безпеки в Чорному морі.

"У квітні міністри закордонних справ НАТО узгодили пакет додаткових заходів. Ми вирішили сконцентрувати зусилля на посиленні підготовки особового складу ВМС і берегової охорони. Ми збільшили військово-морську присутність за допомогою візитів і навчань", - нагадав Єнс Столтенберг.

Окрім того, він підкреслив, що НАТО активніше буде підтримуватиме військово-морські сили України. Альянс зацікавлений у розширенні своєї присутності в регіоні, аби дати відсіч зазіханнями Росії. Влітку Федерація надіслала до Криму спеціальні безпілотники для розвідки та патрулювання окупованого півострова.

"У відповідь на незаконні дії Росії НАТО посилює свою присутність в Чорному морі. Більшою кількістю кораблів і літаків. І ми активізуємо наше співробітництво з партнерами у цьому регіоні – Україною і Грузією. Ми уважно стежимо за ситуацією", - нагадав Столтенберг Кремлю.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Єнс Столтенберг в Одесі оголосив, що співпраця України та НАТО відбуватиметься в іншому форматі. Нова ініціатива між блоком і Києвом стане об’єднаннями усіх чинних програм у цьому напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?