Ми стоїмо на порозі: у Кабміні попередили одразу про дві кризи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми стоїмо на порозі: у Кабміні попередили одразу про дві кризи

Ми стоїмо на порозі: у Кабміні попередили одразу про дві кризи
Джерело:  online.ua

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що на державу очікують дві нові кризи — фінансова та вірусна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг голови Кабміну у середу, 11 березня.

За його словами, Україна наразі краще підготовлена до будь-яких негод у порівнянні із ситуацією 2008 року.

"Поки що, я не буду втішати, і казати, що від кризи ми виграємо ... але зустріти фінансову кризу ми готові, так само як готові зустріти кризу пов’язану з вірусом", - зазначив Шмигаль.

Прем'єр пояснив, фактично країна вже "на порозі", у той час як інші держави вже оголосили про початок нової кризи на вищому рівні.

"Україна зараз в цю кризу світову входить набагато міцнішою, ніж це було в 2008-му році. У нас, як ніколи велика ліквідність в банках, високі золотовалютні запаси, в нас є запас по бюджетному курсу, який запланований. У нас доволі позитивний діалог з МВФ. Позитивна є оцінка експортерів стосовно додаткових можливостей, які відкриваються для них", - додав він.

Очільник Кабміну стверджує, що низка факторів на тлі кризи стане водночас можливостями для українських виробників.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час брифінгу Денис Шмигаль анонсував закриття переважної більшості усіх пунктів пропуску на українському кордоні. За його словами, також уряд вирішив припинити авіасполучення з італійськими містами. Саме ця країна наразі найбільше постраждала від інфекції з китайського міста Ухань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?