Україна закриває кордони - термінова заява прем'єра Шмигаля
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна закриває кордони - термінова заява прем'єра Шмигаля

Україна закриває кордони - термінова заява прем'єра Шмигаля
Джерело:  online.ua

В Україні оголосили про закриття більшості КПП на державному кордоні на тлі поширення китайського коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг голови Кабміну Дениса Шмигаля.

За його словами, також уряд вирішив припинити авіасполучення з італійськими містами. Саме ця країна наразі найбільше постраждала від інфекції з китайського міста Ухань.

"З 219 пунктів пропуску на кордонах від завтра працюватимуть 49. Інші будуть закриті для пропуску громадян і автотранспорту", - пояснив прем'єр-міністр.

Утім невідомо, коли саме припинять роботи ці КПП. Також невідомо, як працюватимуть найближчим часом КПВВ в зоні ООС на Донбасі.

"Так, ми діємо трохи швидше, ніж інші країни, але сподіваюсь, що населення оцінить це правильно. Ми хочемо мінімізувати наслідки — на відміну від інших країн, які починали діяти запізно. Краще починати діяти трохи раніше, ніж запізнитися", - додав Шмигаль.

Він зазначив, що говорити про обмеження пересування всередині України — занадто рано. Також офіційний Київ сподівається на покращення ситуації з епідемією до літа 2020 року.

Станом на середу, 11 березня, у світі зареєстрували понад 114 тисяч хворих на COVID-19. З цих випадків понад чотири тисячі стали летальними.

Як повідомляв ONLINE.UA, відвідувачів київських торговельно-розважальних центрів  можуть перевіряти на симптоми коронавірусу з четверга, 12 березня. За рішенням місцевої влади у закладах працюватимуть спеціальні бригади. З відповідною заявою виступив начальник ГУ Держпродспоживслужби у столиці Олег Рубан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?