Ми у стані війни. Нетаньяху терміново звернувся до громадян Ізраїлю
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми у стані війни. Нетаньяху терміново звернувся до громадян Ізраїлю

Біньямін Нетаньяху
Джерело:  The Times of Israel

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху зробив першу публічну заяву щодо атаки терористичної групи ХАМАС. Прем'єр сказав, що країна перебуває у стані війни.

Нетаньяху виступив із заявою

Громадяни Ізраїлю, ми в стані війни. І ми переможемо. Ворог заплатить ціну, якої він ніколи раніше не знав, - сказав він.

Прем'єр-міністр заявив, що доручив очистити від терористів громади, куди вони проникли та віддав наказ про широкомасштабний призов резервів.

Наразі відомо про майже 300 поранених, щонайменше 20 загиблих. Терористи ХАМАСу проникнули у низку південних міст Ізраїлю після масованого ракетного обстрілу.

Що відомо про напад на Ізраїль

Зранку 7 жовтня терористи ХАМАСу випустили по Ізраїлю більше 2200 ракет. Потім вони проникли в Ізраїль.

ХАМАС оголосили операцію проти Ізраїлю під назвою «Потоп Аль-Акси».

У відповідь на це міністр оборони Ізраїлю Йов Галлант каже, що терористичне угруповання ХАМАС зробило "серйозну помилку",

ЦАХАЛ почав масовий призов у ​​всіх частинах Армії оборони Ізраїлю. Перестрілки точаться в містах Кфар-Аза, Сдерот, Суфа, Нахаль-Оз, Маген, Беері та на військовій базі Реїм та навколо них.

Армія Ізраїлю оголосила про початок широкомасштабної операції проти бойовиків ХАМАСУ під назвою "Залізні мечі".

Армія оборони Ізраїлю опублікувала кадри ударів військово-повітряних сил по активам ХАМАС у секторі Газа. Літаки наразі скинули понад 16 тонн боєприпасів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?