Палестинці в Секторі Газа випустили по Ізраїлю понад 800 ракет — ЦАХАЛ
Категорія
Світ
Дата публікації

Палестинці в Секторі Газа випустили по Ізраїлю понад 800 ракет — ЦАХАЛ

Палестинці в Секторі Газа випустили по Ізраїлю понад 800 ракет — ЦАХАЛ
Джерело:  online.ua

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомляє, що палестинці в Секторі Газа випустили по Ізраїлю 803 ракети й мінометні снаряди.

Джерело: ЦАХАЛ

Що відомо про останній обстріл в Ізраїлі

Щонайменше 620 снарядів перетнули кордон, а 152 впали в Газі. При цьому системам ППО вдалося перехопити 179 ракет, а кілька впали в міських районах.

Унаслідок цього загинула одна людина і ще кілька дістали поранення. Решта ракет впали на відкритій місцевості, не завдавши шкоди, — повідомляє ЦАХАЛ.

За словами військових, вони завдали ударів по 191 об'єкту, що належить палестинському угрупованню "Ісламський джихад".

Найбільша ракетна атака Ізраїлю з боку Лівану за майже три десятиліття

Протягом 6 квітня по Ізраїлю з території Лівану було випущено близько 34 ракет. Це найбільша ракетна атака з боку Лівану за останні 27 років.

За інформацією ізраїльських військових, ПРО "Залізний купол" вдалось збити не менше 25 ракет. Ще 5 ракет впали на території Ізраїлю через що легкі поранення отримали двоє людей.

Зазначається, що 4 ракети були пущені у невідомому напрямку і інформації про наслідки їхнього падіння не має.

При цьому ливанське терористичне угруповання "Хезболла" відкидає причетність до ракетної атаки по Ізраїлю.

Однак один з її лідерів Хашем Сафі ад-Дін зазначив, що "спроби Ізраїлю завдати шкоди мечеті Аль-Акса і нашим святиням викличуть пожежу в регіоні".

За деякими відомостями, за атакою можуть стоять палестинські угруповання, тобто суніти. Однак їм, ймовірно, все ж допомагали бойовики "Хезболли".

Конкретних заходів у відповідь влада Ізраїлю поки не вжила. Депутат від партії "Лікуд" Денні Данон закликав до "непропорційної" відповіді "мовою сили".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?