Ізраїль передав Україні перші радари для систем виявлення ракет
Категорія
Україна
Дата публікації

Ізраїль передав Україні перші радари для систем виявлення ракет

Ізраїль передав Україні перші радари для систем виявлення ракет
Джерело:  online.ua

Україна почала отримувати радари виробництва ізраїльської компанії RADA Electronic Industries для системи попередження про ракетну небезпеку.

Джерело: Israel Defense

Україна отримала 3 радари RADA Electronic Industries

Під час благодійної акції у Литві, присвяченої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, вдалося зібрати 14 мільйонів євро.

Загалом Ізраїль зобов'язався передати Україні 16 радарів, попередньо на бойове чергування вже заступили три з них.

Передачу цих систем Україні узгодило Міноборони Ізраїля, а поставки профінансував уряд Литви.

Радар ізраїльський, фінансування – переважно литовське (але я теж брав участь), а локація – Україна, — повідомив доброволець Натан Флаєр.

Протиракетне обладнання RADA використовується ізраїльською системою безпеки для ідентифікації та класифікації літаків та ракет. Техніка підключена до системи оповіщення, яка попереджає про небезпеку та необхідність перейти в укриття на час атаки.

Ізраїль встановив у Києві систему оповіщення

У травні ізраїльська Служба тилу проведе в Києві випробування розробленої спеціально для України системи оповіщення про повітряні атаки та ракетні обстріли.

Якщо випробування пройдуть успішно, система може бути готова до застосування вже цього літа.

Таким чином громадяни України в районах ракетного обстрілу матимуть більше часу, щоб дістатися до захищеної зони, а громадяни, які знаходяться в інших районах, зможуть безперешкодно продовжувати своє життя, — повідомляє видання.

Зазначають, що протягом останніх місяців співробітники ізраїльської Служби тилу та їхні українські колеги кілька разів зустрічалися у Польщі, щоб обговорити деталі проєкту.

У разі успіху, система запрацює ще в кількох містах України з населенням понад мільйон жителів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?