Провели конструктивну розмову. Залужний зустрівся з генералом Бундесверу
Категорія
Україна
Дата публікації

Провели конструктивну розмову. Залужний зустрівся з генералом Бундесверу

Провели конструктивну розмову. Залужний зустрівся з генералом Бундесверу
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів зустріч з генеральним інспектором Бундесверу Карстеном Броєром, який цього тижня приїхав до України з офіційним візитом.

Джерело: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

Генерали обговорили ситуацію на фронті та контрнаступ

В Україну цього тижня з офіційним візитом прибув генеральний інспектор Бундесверу генерал Карстен Броєр. Під час візиту він провів зустріч із Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Провели конструктивну розмову. Описав ситуацію, що склалася на фронті та розповів про підготовку Сил безпеки і оборони до майбутніх дій задля визволення нашої території, — повідомив він.

Головнокумандувач також подякував Броєру за вже надану Німеччиною військову допомогу. Зокрема, зенітні ракетні комплекси IRIS-T, зенітні самохідні артилерійські установки Gepard, танки Leopard та інше озброєння.

Висловив сподівання, що у майбутньому усі наші партнери ухвалять вірне рішення і Україна отримає літаки F-16, — повідомив Залужний.

Він також додав, що з генералом Броєром акцентували на важливості продовжувати підтримувати Україну й надалі.

Домовилися бути на зв’язку та робити все можливе для посилення нашої обороноздатності, — додав він.

Якою була поведінка Залужного у перші години війни

Очільник Міністерства оборони Олексій Резніков поділився власними спогадами про перші години повномасштабного російського вторгнення в Україну, а також про дії та поведінку Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

За словами Олексія Резнікова, вранці 24-го лютого він приїхав у Міноборони, де вже всі вже були у повній бойовій готовності.

Як стверджує глава відомства, навіть його робочий кабінет перетворився на бойову позицію.

Коли ти заходив у будівлю Міністерства оборони до того – там же купа постів, – то всі хлопці чергові стояли просто в формі. А коли я заїхав близько 5-ої ранку 24-го, то всі вони вже були в бронежилетах, в шоломах, з автоматами, з ріжками. Тобто по повній бойовій вдягнуті. Це зразу кидалося в очі. І миттєво почали рости мішки, з яких робилися укріплення, бойові позиції, — розповідає Олексій Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?