Офіцер ЗСУ спрогнозував втечу армії РФ з Криму після початку деокупації
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіцер ЗСУ спрогнозував втечу армії РФ з Криму після початку деокупації

Офіцер ЗСУ спрогнозував втечу армії РФ з Криму після початку деокупації
Джерело:  online.ua

За словами офіцера ЗСУ та політолога Тараса Березовця, більшість жителів Криму позитивно ставиться до повернення півострова під контроль України.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію в Криму 

Росіяни зараз укріпили оборону в районі Перекопського перешийка, а також на західному узбережжі. Напевно, вони думають, що ми хочемо висадити свій десант. Я вважаю, що ворог буде швидко тікати, як тільки перші підрозділи ЗСУ візьмуть перші населені пункти на півночі півострова, то окупанти будуть бігти в надії на порятунок. А місцеве населення буде зустрічати ЗСУ хлібом-сіллю. Кримчани будуть нас зустрічати радісно, вивішуючи українські прапори, вони будуть співпрацювати і допомогати ловити колаборантів, - зазначив Березовець.

Політолог підкреслив, що деякі жителі Криму не хочуть приходу українських військових, адже вони змушені будуть приховувати факти співпраці з окупантами.

Не варто очікувати, що звільнення Криму буде швидким. Противник вибудував хорошу оборону, немов за підручником. Кожен метр української землі политий кров'ю українського воїна. Тому потрібно чекати деокупації Криму без завищених очікувань, - попереджує експерт.

Чи можуть ЗСУ звільнити всі окуповані території під час контрнаступу 

На думку політичного експерта та керівника Центру громадської аналітики "Вежа" Валерія Клочка, контрнаступ ЗСУ без сумнівів буде успішним, але навряд чи варто очікувати на лобові атаки українських військових.

Класичного варіанту лобової атаки не чекайте. У мене є така думка, схильність так думати. Успіхи ж будуть однозначно, - впевнений експерт.

При цьому згадуються заяви президента України Володимира Зеленського та секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова про те, що повертати території Україна буде й військовим, й іншими способами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?