РФ може готувати провокації на своїй території 9 травня — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ може готувати провокації на своїй території 9 травня — ГУР

РФ може готувати провокації на своїй території 9 травня — ГУР
Джерело:  online.ua

Російські спецслужби можуть готувати провокації проти цивільного населення РФ та Білорусі на 9 травня.

Джерело: представник ГУР МО Андрій Юсов

Росія може готувати провокації до 9 травня

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов попередив про ймовірні провокації росіян 9 травня.

Починаючи з 2014 року, окупанти використовують подібного роду провокації і не виключено, що і зараз ми з цим стикнемось. У цій ситуації провокації можуть бути спрямовані російськими спецслужбами проти російського цивільного населення і приурочені до певних дат, наприклад, 9 травня, — зазначив представник ГУР МО України.

Водночас Андрій Юсов припустив, що росіяни можуть спрямувати провокації і проти Білорусі: така російська «операція під фальшивим прапором» може мати на меті втягнути білоруську армію у війну проти України.

Ніхто ані в Україні, ані в решті світу в подібні вистави вже не повірить. Хоча це не означає, що провокацій не буде, — підкреслив представник ГУР МО України Андрій Юсов.

Чи буде Росія обстрілювати Україну 9 травня

Коментуючи ймовірність обстрілів 9 травня, Наталія Гуменюк заспокоїла українців та закликала не сіяти паніку.

Очікувати не треба, готуватися потрібно, тобто усвідомлювати, розуміти, що вони цілком ймовірно можуть присвятити таким датам якийсь викрутас типу навіть масовані ракетні атаки, – пояснила вона.

На її думку, провокація від ворога може бути з огляду на те, що він витримує паузу та намагається накопичити запаси озброєння, яке вже на межі. А на 9 травня можуть спостерігатися скупчення людей, і для Росії з її терористичними методами ведення війни це будуть потенційні цілі.

Минулого року саме 2, 9 травня, зокрема, Одеса зазнала конкретних ракетних точкових ударів, — додала Гуменюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?