Туреччина відмовила США у передачі Україні ЗРК C-400
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина відмовила США у передачі Україні ЗРК C-400

Туреччина відмовила США у передачі Україні ЗРК C-400
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати просили Туреччину передати ЗРК С-400 в Україну, проте Анкара відмовилася.

Джерело: Haberturk

Туреччина не передаватиме Україні системи С-400

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу розповів, що США пропонували Туреччині передати Україні системи С-400, проте країна відмовилася.

Чавушоглу повідомив, що США пропонували відправити до України С-400, що були раніше закуплені в Росії, проте отримали відмову. За словами міністра, це питання незалежності Туреччини.

США зробили пропозицію, яка безпосередньо стосується нашого суверенітету, наприклад, передати контроль над установками. Де наша незалежність, наш суверенітет?, – коментує він.

Він додав, що США також просили Туреччину надати їм контроль над комплексами.

Чавушоглу зазначив, що Туреччина підтримує "формулу миру" президента Володимира Зеленського й сподівається, що війну між Україною та Росією буде завершено за столом переговорів.

Журналісти розповіли про таємні переговори України та Туреччини

Згідно з даними американських журналістів, офіційний Київ звернувся до Туреччини з проханням заарештувати судно Bomustafa O під прапором Панами, що перевозить 19 тисяч тонн зерна, яке росіяни вкрали з окупованих територій нашої країни.

Як вдалося дізнати редакції видання, навантажене ячменем Bomustafa O прибуло до турецького чорноморського порту Самсун 17 квітня.

Що важливо розуміти, ще 12 квітня Офіс генерального прокурора України попросив офіційну Анкару заарештувати судно, оскільки на ньому знаходиться вкрадене Росією українське зерно.

Українська прокуратура попросила владу Туреччини взяти зразки зерна й допитати капітана та членів екіпажу Bomustafa O, посилаючись на власне розслідування, згідно з яким судно приймало зерно з інших кораблів, коли стояло на якорі в Керченській протоці біля Криму.

Згідно з даними офіційного Києва, Bomustafa O перебуває в управлінні дубайської компанії Tower Shipping Co.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?