Туреччина знищила ватажка "Ісламської держави" у Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина знищила ватажка "Ісламської держави" у Сирії

Туреччина знищила ватажка "Ісламської держави" у Сирії
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розвідувальні сили країни вбили лідера ІДІЛ у Сирії.

Джерело: CNN

Туреччина ліквідувала лідера ІДІЛ

Ердоган сказав, що національна розвідувальна організація Туреччини протягом тривалого часу стежила за лідером ІДІЛу Абу аль-Хусейн аль-Хусейні Аль-Курші.

Цю особу було нейтралізовано під час операції, проведеної Турецькою національною розвідувальною організацією вчора в Сирії. Відтепер ми продовжуватимемо нашу боротьбу проти терористичних організацій, - сказав він 30 квітня.

Він додав, що боротьба Туреччини з тероризмом сприяє безпеці Європи, підкресливши, що Європа «про це не знає або не хоче знати».

Відомо, що Аль-Курші став лідером ІДІЛ після смерті його попередника Абу аль-Хасана аль-Хашмі аль-Курайші, який був убитий у жовтні минулого року Вільною сирійською армією в Сирії.

На момент його призначення ІДІЛ описувала його як «старого бійця».

Що відомо про хворобу Ердогана

Зазначається, що оголошення Ердогана зроблено на фоні його хвороби, через яку він нещодавно скасував передвиборчі виступи.

Припущення виникли після телевізійного інтерв'ю 25 квітня, яке було перервано Ердоганом. Він покинув інтерв'ю, а потім повернувся, сказавши, що має «серйозний шлунковий грип».

29 квітня Ердоган вперше за три дні з'явився на публіці на авіаційному фестивалі в Стамбулі.

14 травня у Туреччині відбудуться парламентські і президентські вибори. Суперником Ердогана, який перебуває при владі вже 20 років, є Кемаль Киличдароглу.

Він має невелику перевагу у соцопитуваннях над Ердоганом, оскільки турки невдоволені реакцією влади на землетруси в лютому 2023 року та різким зростанням інфляції та валютної кризи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?