Між українськими та російськими депутатами у Туреччині спалахнула бійка
Категорія
Політика
Дата публікації

Між українськими та російськими депутатами у Туреччині спалахнула бійка

Між українськими та російськими депутатами у Туреччині спалахнула бійка
Джерело:  online.ua

Під час саміту Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва в Анкарі між депутатами Верховної Ради та російською делегацією Держдуми виник конфлікт, який перетворився на бійку.

Джерело:  Anadolu

Що відомо про інцидент під час саміту ПАЧЕС

За інформацією видання, делегація з нардепів Верховної Ради спробувала зірвати виступ представників Держдуми РФ.

Зокрема, представниця Держдуми РФ від правлячої партії "Єдина Росія" Ольга Тимофєєва прийшла на саміт із причепленою до піджака  "георгіївською стрічкою", яка стала символом російської агресії проти України.

Українські депутати спробували зірвати виступ Тимофєєвої і розгорнули прапори України за її спиною.

Інші російські політики намагались завадити представникам України.

Після цього у ситуацію втрутився спікер парламенту Туреччини Мустафа Шентоп. Він оголосив перерву, а також заявив, що делегація, яка порушила регламент заходу, має залишити залу засідань.

Тут буде говорити той, кому надано слово. Я не дозволю порушити спокій і порядок ведення заходу. Якщо в когось є подібні наміри, то нехай залишить приміщення, - зазначив Шентоп.

Шентоп заявив, що кожен має право висловлювати вої думки в усній формі. Однак необхідно дотримуватись регламенту заходу.

У цьому немає нічого поганого. Однак якщо будуть зроблені спроби проведення акцій, то майданчик сьогоднішніх зборів перестане бути парламентським заходом і перетвориться на вуличний рух, - підкреслив представник Туреччини.

Унаслідок інциденту в кулуарах заходу сталася ще одна бійка. Російський делегат вирвав український прапор із рук нардепа Олександра Маріковського, після чого перший отримав на горіхи.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?