Зеленський прибув з візитом до Нідерландів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський прибув з візитом до Нідерландів

Зеленський прибув з візитом до Нідерландів
Джерело:  online.ua

4 травня президент України Володимир Зеленський прибув з перший офіційним візитом до Нідерландів, де зустрінеться з прем’єр-міністром країни та виступить в Гаазі.

Джерело: NOS.NL

Зеленський вперше приїхав до Нідерландів

Під час візиту до Нідерландів Зеленський зустрінеться з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Нідерландські ЗМІ повідомляють, що вони, ймовірно, обговорять вимоги Зеленського щодо більшої військової підтримки, а саме зброї далекого радіусу дії та винищувачів.

У січні минулого року Рютте заявив, що постачання винищувачів не є табу для його уряду, хоча такий крок буде «справді великим».

Президент України виступить у Гаазі з промовою під назвою «Немає миру без справедливості», а також відвідає Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, який розслідує злочини, скоєні РФ під час вторгнення в Україну.

Зеленський прибув до Нідерландів урядовим літаком країни з Фінляндії, яку відвідав напередодні.

Візит Зеленського до Фінляндії

3 травня Зеленський прибув  з неочікуваним візитом до Фінляндії.

У Гельсінкі він спілкувався з лідерами країн Північної Європи про хід війни в Україні. Він подякував лідерам Данії, Ісландії, Норвегії, Швеції та Фінляндії за допомогу Україні, але закликав зробити більше.

Зеленський анонсував довгоочікуваний весняний наступ Збройних сил України, а також заперечив атаку на Кремль українських безпілотників, зазначивши, що Україна воює лише на своїй території.

Ми не атакуємо ані Путіна, ані Москву. Ми боремося на власній території, захищаємо свої села й міста. Ми не можемо використовувати будь-що і будь-де. Тому ми не атакували Путіна. Ми це залишимо трибуналу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?