Зеленський прибув із візитом до Фінляндії
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прибув із візитом до Фінляндії

Зеленський прибув із візитом до Фінляндії
Джерело:  online.ua

3 травня офіційно стало відомо, що український лідер Володимир Зеленський прибув з візитом до Фінляндії. Там глава нашої держави зустрінеться з колегою Саулі Нііністьо та візьме участь у саміті. Цю інформацію уже підтвердив речник президента Сергій Никифоров.

Джерело: Канцелярія президента Фінляндії

Візит Зеленського в Фінляндію: перші подробиці

За словами Сергія Никифорова, офіційні перемовини президентів будуть стосуватися оборонної боротьби та підтримки України з боку Фінляндії, двосторонніх відносин, а ще глобальної геополітичної ситуації.

Окрім того, зазначається, що Володимир Зеленський має намір зустрітися зі спікером парламенту Петтері Орпо.

Зеленський зустрінеться з лідерами Північної Європи

Також варто зазначити, що у Гельсінкі відбудеться саміт держав Північної Європи та України. Зеленський візьме у ньому участь. Також до заходу долучаться прем'єри Швеції, Норвегії, Данії та Ісландії.

Зустріч лідерів України та п'яти країн Північної Європи організована для подальшої координації військової допомоги нашій державі, європейської та євроатлантичної інтеграції України. За результатами очікуємо спільну заяву, – зазначив Никифоров.

За словами представників канцелярії, під час саміту обговорять загарбницьку війну Росії в Україні, подальшу підтримку нашої держави скандинавськими країнами, розвиток відносин України з ЄС і НАТО та ініціативу України щодо справедливого миру.

Окрім того, прем'єри країн Північної Європи матимуть двосторонні зустрічі з президентом Зеленським. Після офіційних обговорень відбудеться спільна пресконференція.

Як стверджує радниця керівника ОП Дарія Зарівна, саміт країн Північної Європи та України – це важливий крок.

Для того, щоб бути в НАТО та підтримувати союзи для отримання підтримки, необхідно проводити фундаментальну дипломатичну роботу. Україна сьогодні це робить, – пояснила вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?