Рада офіційно визнала рашизм державною ідеологією Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада офіційно визнала рашизм державною ідеологією Росії

Рада офіційно визнала рашизм державною ідеологією Росії
Джерело:  online.ua

2 травня парламент України ухвалив заяву, в якій визначено нинішній політичний режим у Росії як рашизм. Це рішення підтримав 281 народний обранець.

Джерело: Ярослав Железняк

Верховна Рада публічно засудила ідеологічні засади та суспільні практики режиму російського диктатора Володимира Путіна, звернувши увагу на те, що вони є тоталітарними й людиноненависницькими. Окрім того, нардепи звернулися до міжнародної спільноти.

Про що мовиться у зверненні Верховної Ради

Російсько-українська війна викрила всьому світові реальну сутність політичного режиму Володимира Путіна як неоімперської, тоталітарної диктатури, яка наслідує найгірші практики минулого та втілює ідеї фашизму й націонал-соціалізму в сучасній версії російського фашизму (рашизму),– йдеться у пояснювальній записці.

Ба більше, наголошується, що ВРзвернулася до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав із закликом підтримати засудження ідеології, політики та практики рашизму.

Фото - скриншот

Варто звернути увагу на те, що проєкт постанови зареєстрували понад 40 нардепів із "СН", "Євросолідарності", "Батьківщини", "Голосу", а також груп "За майбутнє" та "Довіра".

Що можна вважати ознаками рашизму:

За словами українського омбудсмена Дмитра Лубінця, ознаками цієї ідеології є:

  • масове та систематичне порушення прав людини як всередині Росії, так і на тимчасово окупованих територіях;

  • покладання ідей російського націоналізму в основу державної ідеології, що призводить до самозвеличування Росії та росіян за рахунок насильницького пригнічення, заперечення права на самовизначення, або взагалі – права на існування інших народів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?