Меркель виправдала дружні стосунки з РФ і заговорила про необхідність переговорів
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель виправдала дружні стосунки з РФ і заговорила про необхідність переговорів

Меркель виправдала дружні стосунки з РФ і заговорила про необхідність переговорів
Джерело:  online.ua

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель, яка раніше критикувала військові дії Росії проти України, висловила підтримку своїх колишніх дружніх відносин із країною-агресором під час свого перебування на посаді. Вона також наголосила на необхідності переговорів для вирішення конфлікту та запевнила, що треба зробити все можливе, щоб припинити війну.

Джерело: Welt

Меркель виправдала дружні стосунки з РФ

Так, відповідаючи на запитання щодо завершення війни в Україні, Меркель наголосила, що не варто "надто звужували свої думки", натякаючи на переговори. Окрім цього, вона підтримала політиків, які закликають до діалогу та обговорення можливих шляхів вирішення конфлікту.

Це не завжди люди, які говорять по-путінськи, - сказала Меркель.

Окрім цього, колишня канцлерка Німеччини заявила, що підтримувала дружні стосунки з Росією через дешевий газ, який Берлін змушений був у неї купувати.

Я б краще воліла, щоб газ імпортувався з Великої Британії та Норвегії, як ми робили раніше, та Нідерландів. Але їх уже не було. Питання для нас було: дорожчий СПГ - на третину дорожчий - чи дешевший російський газ, - наголосила політик.

Меркель запевнила, що зробила достатньо, аби війни в Україні не було, і "той факт, що це не вдалося, не є доказом того, що це було неправильно".

Меркель знову прокоментувала війна РФ проти України

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель знову застерегла від відкидання слів путіна про ядерну зброю.

Напад на Україну став "глибоким поворотним моментом", сказала Меркель у на церемонії з нагоди 77-ї річниці газети Süddeutsche Zeitung у Мюнхені.

Нам усім було б добре сприймати слова (Путіна, — ред.) всерйоз і серйозно ставитися до них, а не відкидати їх як блеф, — сказала вона.

Вона вкотре наголосила, що міцний мир у Європі можливий лише за участю Росії.

Поки нам не вдалося це зробити, холодна війна також не закінчилася, — сказала вона.

68-річна Меркель не брала участь у федеральних виборах минулого року після 16 років перебування на посаді канцлера. Також колишня канцлерка раніше заявляла, що не звинувачує себе у війні РФ проти України.

Я себе не звинувачую. Не було можливо створити архітектуру безпеки, яка б могла цьому запобігти. Чи можна було зробити більше, щоб запобігти такій трагедії – я вже вважаю, що ця ситуація є великою трагедією, — чи можна було їй запобігти? І саме тому ви себе питаєте це, і, звісно, я собі й досі ставлю це питання, – заявила політикиня.

Радник ОПУ Михайло Подоляк відреагував на слова Меркель і назвав їх "чистим лицемірством".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?