Україні не потрібен гнилий компроміс із Кремлем – Мельник
Категорія
Україна
Дата публікації

Україні не потрібен гнилий компроміс із Кремлем – Мельник

Україні не потрібен гнилий компроміс із Кремлем – Мельник
Джерело:  online.ua

За словами заступника глави МЗС Андрія Мельника, Україна не розглядає жодних компромісів Росії, яка зацікавлена не в переговорах, а в продовженні злочинної війни.

Джерело:  Morgenpost

Чому Україні не варто вести переговори з Кремлем 

На даний момент я не відчуваю жодного бажання миру будь-якою ціною. Якби ми могли показати небагато у військовому плані, у нас у будь-якому разі були б слабкі козирі на можливих переговорах, - пояснює Мельник.

Він зазначив, що більшість українців просто незрозуміють якісь поступки Кремля з боку України.

Гнилий компроміс не може забезпечити стабільний мир для всіх нас, щонайбільше крихке припинення вогню. Будь-яка дискусія про переговори - це також повна нісенітниця, тому що росіяни взагалі не хочуть вести переговори, - переконаний заступник керівника МЗС.

Чи може Китай допомогти Україні у завершенні війни 

На думку Мельника, попри переслідування власних інтересів у розв'язаній Кремлем війні проти України, Пекін все ж може допомогти Україні із прискоренням наближення переможного кінця.

Це не є чимось нереальним. Китайці, звичайно, переслідують свої інтереси. Але я вважаю, що справедливе, мирне рішення та припинення бойових дій більше в інтересах Пекіна, ніж цей масштабний, нескінченний "землетрус" для всього світового порядку, - зазначає заступник голови МЗС України.

За його словами, розмова президента Володимира Зеленського із лідером КНР Сі Цзіньпіном є важливим кроком уперед у відносинах між державами.

Проте Мельник підкреслює, що позиція Китаю потребує уточнення.

Звичайно, погляд Китаю на це може відрізнятися від нашого. Для Києва обов’язковою умовою є виведення всіх російських військ з окупованих територій. "Диявол" криється в деталях, тому ми з нетерпінням чекаємо, що запропонує спеціальний представник Китаю Лі Хуей, який незабаром приєднається до нас, - наголошує Мельник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?