Зеленський повідомив, коли Україна отримає сучасні винищувачі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський повідомив, коли Україна отримає сучасні винищувачі

Зеленський повідомив, коли Україна отримає сучасні винищувачі
Джерело:  online.ua

Володимир Зеленський на пресконференції з Президентом Фінляндії заявив, що Україна зможе отримати сучасні винищувачі вже після контрнаступу.

Джерело: Офіс Президента

Україна отримає винищувачі після контрнаступу

Зеленський запевнив, що після наступальних дій партнери нададуть Україні винищувачі.

Тому я впевнений, що у нас будуть літаки? Тому що скоро у нас будуть наступальні дії. І після них, я впевнений, нам дадуть літаки. Хотілося б, аби все було навпаки, нам було б легше, але є, як є, і ми за все вдячні, — зазначив Зеленський.

Він також підкресли, що саме успіхи ЗСУ та досягнення на полі бою спонукають партнерів надавати допомогу.

Спочатку ми йдемо вперед, показуємо, що за три дні нас не можна захопити, потім нам дають якусь зброю. Після цього ми знову ідемо вперед, просимо далекобійну артилерію, відбувається по-різному, у нас знов є складний успіх, але тим не менше після цього нам дають відповідну зброю, — зауважив він.

Столтенберг не виключає передачу Україні винищувачів F-16

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, країни Заходу можуть почати передачу винищувачів F-16 Україні, оскільки ніякої категоричної відмови від цього ніхто не робив.

На думку Столтенберга, Захід надав Україні достатню кількість техніки, зокрема, танки бойові машини, РСЗВ та артилерію для звільнення окупованих армією РФ територій.

За словами генсека, зараз мета полягає в тому, щоб дозволити українцям розпочати наступ та повернути свої території.

При цьому він не виключив передачі Україні американських винищувачів F-16, незважаючи на відмову від таких поставок президента США Джо Байдена. Столтенберг уточнив, що ніяких рішень щодо F-16 поки не прийнято.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?