Демократи вимагають від Байдена дати Україні F-16 і ракети ATACMS
Категорія
Політика
Дата публікації

Демократи вимагають від Байдена дати Україні F-16 і ракети ATACMS

Демократи вимагають від Байдена дати Україні F-16 і ракети ATACMS
Джерело:  online.ua

Представники Демократичної партії США закликають президента Джо Байдена передати Україні винищувачі та ракети великої дальності.

Джерело: The Hill

Демократи закликали Байдена дати Україні необхідну зброю

Найбільше на Байдена тиснуть демократи Джейсон Кроу, Річард Блументаль, Шелдон Вайтхаус, Джаред Голден та Марк Келлі.

Кроу є ветераном та відвідав Україну минулого року. Він є одним із найбільш відвертих членів Палати представників, які закликали до збільшення допомоги Україні.

Україна переживає вирішальний час війни. F-16 забезпечують більшу дальність, ніж наземні системи, і можуть допомогти забезпечити Україні перевагу в повітрі, - сказав він виданню.

Блюменталь і Уайтхаус також поставили під сумнів стриманість Байдена щодо України. У січні вони приєдналися до республіканського сенатора Ліндсі Грема у листі до Байдена з проханням надати передову військову допомогу для війни.

Поєднання танків, винищувачів і ATACMS допоможе Україні протистояти майбутньому наступу Росії та наступати як на Сході, так і на Півдні, намагаючись ще більше підірвати здатність Росії продовжувати бойові дії в Україні. Давайте дамо українцям все, що їм потрібно для перемоги — зараз, - закликали вони.

Ставлення в США до надання Україні літаків

Члени конгресу від обох партій закликали Байдена поставити Україні реактивну артилерію великої дальності ATACMS і сучасні винищувачі F-16.

Адміністрація поки що відмовляється, заявляючи, що США не мають достатньо систем ATACMS і що літаки не є пріоритетом.

Проте після того, як США у січні пообіцяли надати Україні основні бойові танки M1 Abrams, після кількох місяців спротиву з боку Білого дому, це дало привід для оптимізму щодо того, що адміністрація може надати ще більш важке озброєння.

Видання зазначає, що для найбільш агресивних членів обох партій логічним наступним кроком є F-16 і ракети великої дальності.

Обладнання може стати ключовим для захисту українського народу та будь-якого наступального удару проти російських позицій, стверджують законодавці, і деякі військові лідери США погоджуються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?