Ігнат назвав кількість необхідних Україні винищувачів F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

Ігнат назвав кількість необхідних Україні винищувачів F-16

Ігнат назвав кількість необхідних Україні винищувачів F-16
Джерело:  online.ua

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, надання Україні західними партнерами винищувачів МіГ-29 є дуже важливим для подальшого спротиву агресії армії РФ, однак для встановлення переваги у повітрі українським військовим терміново необхідні більш сучасні F-16.

Джерело: "24 канал"

F-16 допоможуть Україні мати перевагу у повітряному просторі 

Ігнат зазначив, що наразі злочинна армія РФ має перевагу у авіації над ЗСУ у 5 – 6 разів.

При цьому він зазначив, що радари росіян не дають українським пілотам на літаках МіГ та Су діяти вільно.

Якщо в перші дні війни можна було ще розраховувати на прикриття ППО, то зараз ворог має серйозне насичення на лінії зіткнення, дистанційно бачить літаки втричі, а то й далі, має далекобійні ракети. Ми маємо розуміти, що протистояти такій авіації Росії, хоча вона і не є найкращою, зможе F-16, - пояснює речник ПС ЗСУ.

Скільки F-16 необхідно Україні для домінування у повітряному просторі 

Ігнат підкреслив, що необхідна Україні кількість сучасних західних винищувачів залежатиме від бойової спроможності обслуговування та забезпечення роботи, що не так просто забезпечити в умовах війни. Тому мова йде про принаймні кілька ескадрилій.

Це підрозділ, який може виконувати окремо поставлене завдання по ударам по різним цілям. Будемо сподіватися, що дадуть достатньо, - зазначає речник ПС ЗСУ.

Водночас уже після перемоги Україні знадобиться потужне авіаційне угрупування і можливість оновити авіапарк сучасними зразками.

Нам треба достатньо літаків. Мова може йти про 4 – 5 бригад за рішенням військового керівництва. Тобто від 150 до 200 літаків включаючи з навчальними, - наголосив Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?