Ми хочемо бачити Путіна в Гаазі. Зеленський виступив у МКC з промовою — відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми хочемо бачити Путіна в Гаазі. Зеленський виступив у МКC з промовою — відео

Ми хочемо бачити Путіна в Гаазі. Зеленський виступив у МКC з промовою — відео
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський виступив з промовою у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі щодо Росії під час свого візиту до Нідерландів.

Джерело: ОПУ

Виступ Зеленського у Гаазі

Безумовно, ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира. Ми хочемо бачити його в Гаазі. Того, який заслуговує бути засудженим за його злочинні дії. Я певен, що це станеться, коли ми переможемо, а ми переможемо. Не лише на полі битви, подивіться, як країни об'єднуються для допомоги Україні. Що лежить в основі цього бажання допомогти? Відчуття, що йдеться про долю більш, ніж однієї країни. Це відчуття, що це про протидію більше, ніж одному агресору.

Зеленський наголосив, що потрібно зупинити агресорів та злочин агресії, який з'являється в головах тих, хто звик до безкарності.

Тако він назвав кількість воєнних злочинів, скоєних росіянами лише за квітень - 6 139. Він повідомив, що за місяць загинуло 207 цивільних, з них 17 — дітей, ще понад 400 громадян зазнали поранень.

Якщо ми подивимося на будь-яку агресивну війну в історії, то побачимо одну спільну річ — ті, хто почав війну, не вірили, що їм доведеться коли-небудь нести відповідальність за скоєне. Але війна має отримати осуд. Безкарність агресії означає, що треба з цим боротися.

Візит Зеленського в Нідерланди

Зеленський вже зустрівся з президентом Сенату Нідерландів Яном Брауном та головою Палати представників Верою Бергкамп.

Також президент зустрінеться з президентом Міжнародного кримінального суду Пьотром Хофманскі та секретарем Освальдо Завала Агілером.

Також у розкладі президента зустріч з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та у тристоронньому форматі з прем'єр-міністром Бельгії Александером де Кроо.

Окрім цього, Зеленський матиме аудієнцію у короля країни Віллєма-Александра та відвідає базу військово-повітряних сил Нідерландів.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?