Росія продає золото попри санкції — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія продає золото попри санкції — Bloomberg

Росія продає золото попри санкції — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Країни G7 та ЄС заборонили імпорт російських золотих злитків. Попри це, вони без перешкод направляються до ОАЕ, Туреччини та Гонконгу.

Джєерело: Bloomberg

Росіяни продають злитки золота попри санкції ЄС

Оскільки російське золото закрито на західних ринках, маловідомі компанії втручаються, щоб допомогти злиткам країни знайти нових покупців.

Країни G7 та ЄС заблокували російські золоті злитки після вторгнення в Україну.

Це створило значні проблеми для російської золотодобувної промисловості, адже через блокування її власний ринок не може поглинути метал на 20 млрд доларів, який видобувається щороку, тож решта залишається центральному банку чи іноземним покупцям.

Повідомляється, що десятки дрібних логістичних фірм і торговців захопили торгівлю російськими злитками.

Замість надходження масових поставок російських металів до Лондона в сховища провідних банківських установ, вони по частинах направляються до Об’єднаних Арабських Еміратів, Гонконгу і Туреччини, де не мають жодних обмежень.

Це є ще одним прикладом перенаправлення сировинних товарів після російського вторгнення в Україну.

Санкції G7 та ЄС забороняють імпорт російського золота на власні ринки та забороняють компаніям, розташованим у них, торгувати російськими товарами в інших країнах.

При цьому, фірмам в інших країнах все ще дозволено працювати з російським металом через відсутність вторинних санкцій. Саме тому немає жодних припущень про порушення правил.

ОАЕ стали основним новим напрямком для російського золота: за шість місяців до серпня туди було експортовано металу понад 500 млн доларів.

ЄС заборонить транзит деяких товарів через Росію

У 11-му пакеті санкцій проти РФ заборонить транзит багатьох товарів через Росію.

В агентстві заявили, що заборона на транзит поширюватиметься на численні технології та інші товари, включаючи кілька видів транспортних засобів. Однак не всі товари буде заборонено провозити транзитом через Росію на шляху до третіх країн.

Торгові дані, про які раніше повідомляло агентство, свідчать про те, що сучасні чіпи та інтегральні схеми, зроблені в ЄС та інших країнах, поставляють до Росії через треті країни, включаючи Туреччину, Об’єднані Арабські Емірати та Казахстан.

Новий пакет запропонованих санкцій також може бути спрямований проти танкерів та суден, які не включають навігаційні системи, які дозволяють відстежувати їх переміщення.

Основна увага у пакеті заходів, який розробляє Єврокомісія, буде спрямована на закриття лазівок та розв’язання проблеми обходу наявних обмежень, у тому числі компаніями у третіх країнах.

Пакет заходів навряд чи буде направлений проти "Росатому", російської державної компанії з атомної енергетики, сказали співрозмовники.

Очікують, що пакет заходів також включатиме санкції проти ще близько 30 осіб, а також додаткові обмеження щодо кількох фірм та організацій, сказав один із співрозмовників агентства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?