В Україні повернули податки на ввезення генераторів та терміналів Starlink
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні повернули податки на ввезення генераторів та терміналів Starlink

В Україні повернули податки на ввезення генераторів та терміналів Starlink
Джерело:  online.ua

З 1 травня закінчилась дія податкових пільг на ввезення генераторів та Starlink, які Верховна Рада запровадила наприкінці минулого року.

Джерело: Державна митна служба

Пільги на ввезення генераторів та Starlink закінчилися

Відсьогодні знову нараховуються податок на додану вартість та ввізне мито для таких товарів, як електрогенератори, інвертори та інше подібне обладнання, системи для забезпечення супутникового доступу до інтернету.

Зокрема, йдеться про:

  • електрогенераторні установки та частини до них;

  • окремі трансформатори, їх частини, інвертори;

  • окремі акумулятори, включаючи сепаратори для них;

  • системи для забезпечення супутникового доступу в інтернет (Starlink).

Під оподаткування також підпадають товари, які безкоштовно надаються Енергетичною спільнотою як допомога для відновлення та ремонту інфраструктури електроенергетичних підприємств.

У листопаді уряд скасував податок на електрогенератори

У листопаді 2022 року Кабінет міністрів України прийняв рішення скасувати податки на ввезення електрогенераторів, трансформаторів, акумуляторів, електродвигунів, газогенераторів, водонагрівачів, обігрівачів та іншого важливого обладнання для проходження опалювального сезону.

Шмигаль повідомив, що це рішення про скасування сплати ПДВ та ввізного мита наповнить ринок дефіцитним обладнанням та знизить ціни.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?