У МВФ розкритикували законопроєкт про доплати військовим у 30 тис грн
Категорія
Економіка
Дата публікації

У МВФ розкритикували законопроєкт про доплати військовим у 30 тис грн

У МВФ розкритикували законопроєкт про доплати військовим у 30 тис грн
Джерело:  online.ua

МВФ назвали не збалансованим законопроєкт про повернення виплат військовослужбовцям у розмірі 30 тис грн. За словами представника МВФ, це може зашкодити економіці.

Джерело: Інтерфакс Україна

У МВФ назвали законопроєкт щодо доплат 30 тис ЗСУ незбалансованим

Представник МВФ в Україні Ваграм Степанян прокоментував законопроєкт з повернення доплат військовим у розмірі 30 тис грн. Він зазначив, що такі виплати можуть негативно вплинути на економіку та фінансовий ринок.

Пошук ресурсів такого масштабу, ймовірно, передбачатиме різкі короткострокові податкові заходи або істотні запозичення на внутрішньому фінансовому ринку, однак такі заходи практично неможливі без дуже негативного впливу на економіку та фінансовий ринок, — сказав він.

Степанян додав, що позики для фінансування таких видатків можуть поставити під іще більшу загрозу стійкість боргу України, який уже перебуває під тиском

У цьому контексті влада взяла на себе зобов'язання відновити та посилити дію Статті 52 Бюджетного кодексу, яка визначає та регулює нормативно-правову базу та обставини, за яких до бюджету можуть вноситися зміни у частині і доходів, і частині видатків, — нагадав Степанян.

Чому блокують процес надбавок військовослужбовцям

Начальник геоінформаційної служби ЗСУ, юрист з мiжнародного права Вадим Козьма в етері online.ua пояснив, чому саме гальмується процес з ухваленням надбавок українським військовослужбовцям.

Він підкреслив, що допомога західних партнерів не передбачає такі виплати для військових, а в основному йде на утримання самих військовослужбовців та техніки у зоні бойових дій.

Проте основною проблемою став пошук джерела фінансування такої ініціативи.

Експерт переконаний, що вже після того, як відповідних джерел фінансування не знайшли – проєкт вирішили заблокувати.

Козьма додав, що він “за” існування такого “привілеювання”, адже це важка робота, яка має компенсуватися.

Проте він додав, що це має бути економічно доцільно, або має мати шлях вирішення, який буде забезпечувати виконання такого рішення.

Експерт наголосив на доцільності пошуку саме зовнішнього фінансування.

Тобто, на думку Козьми, є сенс говорити про це з західними партнерами України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?