МВФ назвав країну G7 з найслабшою економікою
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ назвав країну G7 з найслабшою економікою

МВФ назвав країну G7 з найслабшою економікою
Джерело:  online.ua

Міжнародний валютний фонд проаналізував динаміку економік країн G7. Експерти назвали державу, яка має всі шанси зафіксувати найгіршу економічні показники та попередили про нові потрясіння у глобальній фінансовій системі.

Джерело: Independent

Яка країна G7 має найслабшу економіку

Експерти спрогнозували, що британське виробництво за підсумками року впаде на 0,3%.

Натомість у 2024 році цей показник, за прогноз економістів МВФ, має відновитися та зросте на 1%. Таким чином, країна зрівняється з Японією та лише трішки випередить Італію.

Це найгірший результат серед держав "Великої Сімки", — йдеться у повідомленні.

Крім Британії негативну економічну динаміку, найімовірніше, зафіксує Німеччина. Водночас багато країн, які не входять до G7, навпаки демонструють зростання. Це стосується також економік, які розвиваються.

Що таке G7

G7, або "Велика сімка" — міжнародний клуб урядів семи високорозвинених країн світу. До нього входять США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада.

Лідери цих країн регулярно зустрічаються для обговорення спільних економічних проблем і намагаються узгоджувати свою економічну політику. Крім них у зустрічах бере участь Європейський Союз, проте без права голосувати за проведення щорічних зборів.

Щороку група проводить зустріч глав урядів та численні допоміжні зустрічі та політичні дослідження. Міністри країн G7 зустрічаються протягом року. Зокрема, міністри фінансів G7 проводять зустрічі чотири рази на рік.

Також відбуваються щорічні зустрічі міністрів з питань зовнішньоекономічної політики та міністрів з питань охорони навколишнього середовища.

Країна-президент групи змінюється щороку в такому порядку: Франція, Сполучені Штати, Велика Британія, Німеччина, Японія, Італія та Канада. Країна-голова приймає на своїй території учасників щорічних зборів та оголошує порядок денний.

Останнім часом Велика Британія та Франція висловлюють бажання розширити групу та включити до неї п'ять країн, що розвиваються, так звану "Групу +5": Бразилію, Китай, Індію, Мексику та Південну Африку.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?