Власник Zara і Bershka домовився про вихід з російського ринку — FT
Категорія
Економіка
Дата публікації

Власник Zara і Bershka домовився про вихід з російського ринку — FT

Власник Zara і Bershka домовився про вихід з російського ринку — FT
Джерело:  online.ua

Компанія Inditex, до якої входять такі бренди одягу як Zara та Bershka, отримала дозвіл від російської влади на продаж свого бізнесу в РФ. Його викупить компанія з ОАЕ Daher Group.

Джерело: Financial Times

Inditex виходить з російського ринку

Росії зобов'язали кожну західну компанію, яка продає або передає свій бізнес до РФ, отримати дозвіл російської комісії з іноземних інвестицій.

Наприкінці березня Inditex, який є найбільшим у світі ритейлером одягу, отримав такий дозвіл. Наразі сама угода ще не проведена.

Компанія планує продати свої російські магазини Daher Group, що базується в ОАЕ.

Згідно з угодою, Daher працюватиме в Росії під власними брендами. В договорі вказано, що якщо на якомусь майбутньому етапі Inditex захоче повернутися в РФ, то угода передбачає можливість зробити це через франшизу. Зауважимо, що Daher має зв’язки з ліванською компанією Azadea, яка керує франшизами Inditex на Близькому Сході.

Іспанська компанія припинила роботу російських магазинів з початку вторгнення РФ в України. В Росії у Inditex нараховувалося понад 500 магазинів, які забезпечували їй близько 8,5% загального прибутку.

Путін ввів плату за вихід з російського ринку

Наразі відомо, що норвезька компанія Wenaas вже уклала першу угоду про "добровільне пожертвування" в бюджет країни-агресора за право піти з російського ринку.

Компанія уклала угоду після продажу своїх готелів. Ціна угоди склала 203 млн євро, у тому ж числі 10%, які пішли до бюджету Росії.

Всі компанії, які ще не повністю вийшли з Росії, тепер так чи інакше профінансують російський бюджет прямими платежами в разі виходу з країни, — йдеться у матеріалі.

Раніше компанії, які виходили з Росії, могли обрати між "добровільним внеском" або ж відтермінуванням платежу від продажу на кілька років.

Однак тепер кожна транзакція, яка пов’язана з виходом з ринку повинна бути узгоджена з російською урядовою комісією.

Багато тих, хто намагався вийти з компанії — опинились в пастці довгого і заплутаного процесу.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?