Нафтогаз запустив найпотужнішу свердловину за останні 2,5 року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз запустив найпотужнішу свердловину за останні 2,5 року

Нафтогаз запустив найпотужнішу свердловину за останні 2,5 року
Джерело:  online.ua

У “Нафтогазі” повідомили про запуск нової потужної свердловини. З неї можна видобувати 340 тис. куб. м газу на добу. Свердловина стала найпотужнішою за останні 2,5 року.

Джерело: Група Нафтогаз

Нафтогаз запустив нову свердловину

У групі “Нафтогаз” запустили нову потужну свердловину з дебітом 340 тис. куб. м природного газу на добу. Її глибина сягає 5950 м.

Очільник групи “Нафтогаз” Олексій Чернишов зазначив, що це є вдалим результатом, з огляду на те, що родовище, на якому пробурена свердловина майже повністю виснажене через тривалу експлуатацію.

Це дуже хороший результат, особливо враховуючи, що родовище, на якому пробурена свердловина, експлуатується вже 45 років та виснажене на 85%. Він став можливим завдяки застосуванню сучасних підходів до розробки родовищ, – пояснив очільник “Нафтогазу”.

Тимчасово виконуючий обов’язки гендиректора “Укргазвидобування” Олег Толмачов зауважив, що гарних результатів вдалося досягти внаслідок переформатування команди геологів.

Він додав, що усі досягнуті результати зможуть підвищити видобуток газу вже цього року.

Минулого року ми переформатували команду наших геологів і розробників, переглянувши процеси і посиливши її потужними фахівцями з досвідом роботи в міжнародних компаніях. Уже бачимо результат. Досягнуті результати на цьому родовищі та низка інших нещодавніх геологічних відкриттів стануть важливими складовими для нарощування видобутку газу вже цього року, – зазначив він.

Також у “Нафтогазі” повідомляють, що результати буріння нової свердловини дали підстави запланувати буріння ще однієї на тій самій ділянці родовища.

Коли завершиться опалювальний сезон

Опалювальний сезон 2022-2023 в Україні планують завершити якомога раніше. Водночас у “Нафтогазі” заспокоюють, що у сховищах достатньо природного газу.

Якщо температура повітря буде низькою, то теплопостачання продовжуватиметься.

За його словами, ціна на газ не буде змінюватися протягом поточного опалювального сезону "незалежно від його юридичного або фактичного завершення".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?