США надали Україні більше мільярда доларів грантової допомоги
Категорія
Економіка
Дата публікації

США надали Україні більше мільярда доларів грантової допомоги

США надали Україні більше мільярда доларів грантової допомоги
Джерело:  online.ua

У Мінфіні України зазначили, що держбюджету надійшло 1,25 млрд грантової допомоги від США.

Джерело: Facebook Мінфіну

Що відомо про новий транш грантової допомоги від США

Зазначається, що допомога була надана через Цільовий фонд Світового банку в рамках четвертого пакета додаткового фінансування для проекту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".

Партнерство з США та командою Світового банку під час війни дозволяє Уряду України фінансувати першочергові соціальні видатки у повному обсязі, - зазначив глава Мінфіну Сергій Марченко.

Міністр підкреслив, що грантова допомога не збільшує державного боргу і допомагає стабілізувати фінансову систему країни.

Кошти від США буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат, окремих програм державної соціальної допомоги (виплати ВПО), зарплат працівників охорони здоров’я та виплат співробітникам ДСНС.

Що відомо про грантову допомогу США Україні в цьому році

Загалом у цьому році очікується отримання від США  9,9 млрд доларів грантової допомоги США.

Кошти буде спрямовано на забезпечення працездатності системи державних органів, освіти, охорони здоров'я та служб першого реагування, а також на забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, - зазначається у повідомленні Мінфіну.

На початку року очікувалося, що міжнародна допомога Україні у 2023 році складе 38 млрд гривень, з яких США нададуть 9,9 млрд доларів у вигляді грантів, а ЄС надасть 18 млрд євро у вигляді пільгових кредитів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?