Вивозили награбоване зерно. Україна заарештувала п'ять суден РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вивозили награбоване зерно. Україна заарештувала п'ять суден РФ

Вивозили награбоване зерно. Україна заарештувала п'ять суден РФ
Джерело:  online.ua

На 5 російських суден накладено арешт за вивезення награбованого українського зерна через Крим. Його постачали третім країнам.

Джерело: Прокуратура АР Крим та Севастополя

Україна заарештувала 5 суден РФ з награбованим зерном

Повідомляється, що за клопотанням прокуратури АР Крим, за вивезення награбованого українського зерна через півострів на 5 російських суден накладено арешти.

Кожне з суден причетне до перевезення через окупований півострів награбованого українського збіжжя:

Судна “Вера”, “Волго-дон 5043 та 205”, а також “Волго-балт 188 й 106” під російськими прапорами здійснювали систематичні незаконні заходи до закритого морського торговельного порту у Криму.

Росіяни переправляли викрадене українське зерно до третіх країн та використовували Крим, як “логістичний хаб”.

Туреччина відпустила судно з краденим українським зерном

Турецька влада відпустила балкер Bomustafa O, що вивозив ячмінь з окупованих територій України. Таким чином країна проігнорувала звернення України щодо арешту судна і вантажу.

Балкер зайшов у турецький порт Самсун 17 квітня з 19 тис. тонн краденого збіжжя. Цікаво, що у січні 2023 року Bomustafa O також був задіяний в експорті української агропродукції «зерновим коридором».

Зазначається, що балкер завантажили на якірній стоянці порту Кавказ, ячмінь доставлявся з окупованого Криму.

Судно, яке працює в інтересах країни-мародера, побудували ще у 1995 році. Bomustafa O ходить під прапором Панами. Літній дедвейт балкера становить 24 173 тонни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?