Єврокомісія домовилась з країнами ЄС щодо імпорту українського зерна
Категорія
Економіка
Дата публікації

Єврокомісія домовилась з країнами ЄС щодо імпорту українського зерна

Єврокомісія домовилась з країнами ЄС щодо імпорту українського зерна
Джерело:  online.ua

5 країн ЄС (Польща, Болгарія, Угорщина, Словаччина, Румунія) погодились на виділення Єврокомісією додаткових 100 млн євро для підтримки фермерів в обмін на розблокування імпорту зерна з України.

Джерело: Twitter Єврокомісії

В ЄС знайшли рішення щодо розблокування імпорту українського зерна 

Я радий оголосити, що ми досягли політичного рішення щодо імпорту української агропродукції до ЄС. Ми домовилися з Україною та пʼятьма її сусідніми країнами-членами ЄС, як врегулювати ситуацію, - повідомив заступник глави Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Зазначається, що Єврокомісія також забов'язалась ввести заборону на імпорт української пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшника.

При цьому експорт саме цих культур становить 90% від всіх поставок агропродукції з України до ЄС.

Заборона вступить в силу 6 червня після завершення режиму безлімітної торгівлі України з країнами ЄС.

Натомість країни-члени ЄС скасовують односторонню блокаду.

Також Єврокомісія проведе розслідування щодо молока, мʼяса птиці та яєць з України, заборону на імпорт яких просуває Польща.

У разі, якщо буде виявлено порушення, то буде введено ввізні мита.

Що відомо про переговори Зеленського з президентом Євроради щодо імпорту українського зерна 

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем.

Провів телефонну розмову з президентом Європейської Ради. Розповів про трагічні наслідки чергового обстрілу українських міст ракетами та безпілотниками, в результаті якого загинули мирні мешканці, у тому числі й діти, - підкреслив глава держави.

Президент зазначив, що вони детально обговорили ситуацію, що склалася навколо заборони окремими сусідніми державами на ввезення української аграрної продукції.

Штучне незаконне обмеження торгівлі з Євросоюзом б’є по Україні, яка протистоїть російській агресії, як економічно, так і політично, - наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?