Ми "відгрібаємо" - у команди Зеленського увірвався терпець після нового резонансного скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми "відгрібаємо" - у команди Зеленського увірвався терпець після нового резонансного скандалу

Ми "відгрібаємо" - у команди Зеленського увірвався терпець після нового резонансного скандалу
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба після чергового виклику українського посла до міністерства закордонних справ Грузії у зв’язку зі скандальними заявами Міхеїла Саакашвілі публічно поскаржився на те, що Україні доводиться "відгрібати" після випадів однієї приватної особи. За словами українського дипломата, ситуація довкола Саакашвілі викликає жаль, бо "громадянин України, який не наділений правами і повноваженнями представляти позицію держави, активно коментує ситуацію в Грузії напередодні виборів". Про це представник команди Володимира Зеленського заявив під час брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Кожна його заява закінчується тим, що українського посла викликають в МЗС Грузії і висловлюють йому там своє невдоволення заявами пана Саакашвілі. Дисбаланс в чому: приватна особа виступає, а держава за це, перепрошую, відгрібає", - поскаржився український дипломат.

За його словами, офіційний Київ розуміє "чутливу ситуацію" в Грузії напередодні виборів і надзвичайно цінує дружбу з грузинськими партнерами та сусідами по Чорному морю.

"Розраховуємо на стабілізацію стосунків та усунення цього подразника, тому що я глибоко переконаний, що заяви жодної приватної особи не можуть зруйнувати або підважити ані стосунки між нашими народами, ані відносини між нашими державами... Позиція МЗС максимально чітка: пан Саакашвілі є приватною особою і в своїх коментарях щодо ситуації в Грузії не представляє позицію України", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Як відомо, відносини України та Грузії значно погіршилися через постійні скандальні заяви Саакашвілі. Так, декілька днів тому МЗС Грузії викликало на розмову посла України Ігоря Долгова через те, що Саакашвілі назвав чинну владу Грузії "нелегітимною". У червні глава МЗС Грузії Давид Залкаліані викликав українського посла Ігоря Долгова після заяв Саакашвілі про те, що він "не збирається спокійно дивитися на руйнування і остаточне знищення Грузії".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Центр протидії корупції звернувся до усіх українських громадян з важливим попередженням щодо планів Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?