Ми вимагаємо - бойовики "ДНР" висунули новий ультиматум Зеленському
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми вимагаємо - бойовики "ДНР" висунули новий ультиматум Зеленському

Ми вимагаємо - бойовики "ДНР" висунули новий ультиматум Зеленському
Джерело:  online.ua

Так звана "влада ДНР" поставила Україні черговий ультиматум по Донбасу. Окупанти раптово почали наполягати на новому розведенні сил і засобів, звинувативши офіційний Київ в затягуванні переговорного процесу. Представниця незаконного угруповання Наталія Никонорова підкреслила, що в так званих "ЛНР" і "ДНР" запропонували Києву п'ять ділянок для розведення сил, але українська сторона відмовилася від їх узгодження. Никонорова заявила, що якщо Україна відмовиться їх стверджувати, то окупанти змусять її це зробити. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Київ наполегливо саботує узгодження ділянок, при цьому не надаючи ніяких реальних аргументів своєї незгоди. Зі свого боку в "ДНР" продовжать докладати зусиль, щоб змусити Україну узгодити ділянки і на практиці реалізувати на них розведення сил і засобів", - заявила Никонорова.

Представниця бойовиків також згадала, що визначити і погодити нові ділянки розведення сил сторони повинні були ще в грудні минулого року після зустрічі в Парижі лідерів нормандської четвірки. Правда, вона забула вказати, що на цій же зустрічі було погоджено режим припинення вогню, якого вперто відмовляються дотримуватися окупанти. Щодня на Донбасі бойовики влаштовують вогневі атаки по позиціях ООС, в результаті яких гинуть українські захисники. Але незаконні збройні формування РФ не визнають порушення.

При цьому Никонорова в черговий раз заявила, що єдиний можливий дипломатичний шлях врегулювання конфлікту на Донбасі може будуватися "тільки на прямому, конструктивному і сумлінному діалозі" з бойовиками. Тим самим вона знову вимагає, щоб офіційний Київ сів за стіл переговорів з окупантами, чого українська влада не має наміру робити.

Варто зазначити, що бойовики "ДНР" висувають Україні не перший нахабний ультиматум. Раніше вони заявляли, що не допустять проведення виборів в ОРДЛО на умовах офіційного Києва поки не буде прийнятий закон про особливий статус Донбасу з узгодженими з окупантами пунктами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський під час останнього візиту в зону ООС відзначив зниження обстрілів на ділянках розведення сил і засобів та заявив, що Україна готова узгоджувати нові ділянки розведення, щоб на землі Донбасу нарешті був встановлений мир.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?