Ми вимагаємо: в уряді готують несподівану заборону для українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми вимагаємо: в уряді готують несподівану заборону для українців

Ми вимагаємо: в уряді готують несподівану заборону для українців
Джерело:  Укрінформ

Заступник міністра соціальної політики Олег Коваль анонсував пропозиції щодо заборони ввезення секондхенду в Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За його словами, відомство підтримує лише ввезення окремих категорій товарів, які відносяться до секондхенду. Зокрема - водолазного обладнання, якісної спецформи для пожежників та подібні цим.

Відомо, що співавторами пропозицій виступлять Державна митна служба та Реанімаційний пакет реформ.

"Ми вимагаємо від державних установ листи-звернення на Міністерство соціальної політики, що вони чекають гуманітарну допомогу в певній кількості зі встановленням на баланс. Якщо ми потім перевіримо, то відповідні державні службовці понесуть відповідне покарання. Я особисто буду звертатися до правоохоронних органів із проханням порушити кримінальну справу щодо цих дій. Я вже кілька заяв підписав", - пояснив Коваль.

Він зазначив, в Україну дуже часто ввозять секондхенд під виглядом гуманітарної допомоги. Для цього не потрібно сплачувати мита. Держава у підсумку втрачає близько 2 мільйонів доларів щотижня та 2-3 мільярди на рік.

Як повідомляв ONLINE.UA, нова митна служба почала роботу в Україні 8 грудня. Представники структури проінформували українців, що під час стартових днів можливі збої в окремих процесах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?