В Україні почала роботу нова митниця: що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні почала роботу нова митниця: що важливо знати

В Україні почала роботу нова митниця: що важливо знати
Джерело:  Коммерсант

У неділю, 8 грудня, в Україні почала роботу нова митниця. У новій самостійній службі по митному контролю попередили українців, що в перші кілька днів роботи можливі проблеми і складності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

До виконання обов'язків співробітники нової митниці приступили опівночі з 7 на 8 грудня. Відтепер всі повноваження по митним обов'язкам і реалізації державної митної політики та політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні законодавства з митної справи перейшли до структури Державної митної служби від Державної фіскальної служби.

Нагадаємо, в березні 2019 року Кабмін затвердив положення про Податкову та Митну служби, які були створені в рамках поділу Фіскальної служби. Це було однією з вимог Міжнародного валютного фонду. Рішення про запуск нової митниці в Україні було прийнято Кабміном 4 грудня.

В рамках запуску нової митниці в Україні було скорочено кількість регіональних митниць з 26 до 16, а також створений калькулятор розрахунку платежів при митному оформленні автомобілів та запущений тестовий портал і колл-центр для скарг громадян.

Головою нової митниці України призначено першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефедова. Перед запуском реформованої митної служби він пообіцяв, що проведе оновлення кадрів, щоб знищити корупцію.

"Без звільнення як мінімум півтисячі старих кадрів, які заплямували себе, рухатися вперед, це чесно кажучи, імітація реформи. Імітувати реформу я точно не буду", - підкреслював раніше Нефедов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українцям можуть заборонити перетинати кордон з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?