Українцям можуть заборонити перетинати кордон з РФ: що потрібно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям можуть заборонити перетинати кордон з РФ: що потрібно знати

Українцям можуть заборонити перетинати кордон з РФ: що потрібно знати

МЗС України уже підготувало на розгляд Кабміну пропозиції щодо скасування можливості перетину українцями державного кордону з РФ за внутрішнім паспортом та свідоцтвом про народження. Таку новину повідомив держсекретар відомства Андрій Заяць, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"МЗС України підготувало на розгляд Уряду пропозиції щодо перетину в’їзду українців до Росії за закордонними паспортами. Пропозиції підтримано всіма причетними органами влади. Так буде безпечніше!" - розповів він у своїх соціальних мережах.

За словами очільника Департаменту консульської служби МЗС Сергія Погорельцева, даним проєктом постанови уряду передбачено зупинення дій положень угод з Росією у період 1997 та 2011 років, які були укладені ще до початку війни на Сході України. Варто зазначити, що саме цими положеннями визначено перелік документів, за якими громадяни України мають право перетинати кордон з РФ - це внутрішній паспорт громадянина України та свідоцтво про народження для дітей віком до 16 років.

Погорельцев акцентував увагу на тому, що необхідність внесення змін до угод 1997 і 2011 років з РФ пояснюється тим, що щороку зростає кількість випадків виявлення підробок як свідоцтв про народження, так і внутрішніх паспортів у формі книжечки.

Чиновник також наголосив, що "чинний спрощений режим поїздок громадян України до РФ в умовах збройної агресії останньої є неадекватним загрозам національній безпеці України".

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Київ уже готовий "побудувати стіну" на Донбасі у випадку, якщо мирні переговори з Путіним просто проваляться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?