Ми впевнені - у Зеленського зробили важливе оголошення
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми впевнені - у Зеленського зробили важливе оголошення

Ми впевнені - у Зеленського зробили важливе оголошення
Джерело:  online.ua

В Офісі президента Україні оголосили про розробку стратегії деокупації Криму та Севастополя. У ній говориться також про реінтеграцію регіону під українську владу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву постпреда лідера в АР Крим Антона Кориневича.

За словами посадовця, представництво працює разом з представниками МінТОТ, РНБО та МЗС.

"Наразі стратегія напрацьовується. По суті, представництво реанімувало роботу в цьому напрямі. Наша позиція є однозначною – така стратегія у держави має бути", - пояснив Кориневич.

Він додав, важливим питанням стало ухвалення законопроєкту про корінні народи. Це закріпить термін у законодавстві й продемонструє на офіційному рівні три народи, пов'язані з окупованим півостровом — кримських татар, караїмів, кримчаків.

"Робота ведеться. 8 липня будуть слухання в Комітеті Верховної Ради України з прав людини та деокупації якраз із питання забезпечення прав корінних народів. Я думаю, що може бути якийсь позитивний прогрес у цьому питанні. Ми впевнені в тому, що законодавче регулювання прав корінних народів є обов’язковим, і нам треба це питання довести до логічного завершення", - підкреслив постпред Зеленського.

Посадовець звернув увагу, питання про постачання води в анексований Крим у команді президента наразі закрили — це можливо лише за умови повної деокупації.

Також він зауважив, звільнення українських бранців стало темою, яку регулярно порушує президент і дипломати на різних рівнях.

Нагадаємо, російське вторгнення в Україну почалося у лютому-березні 2014 року. Кремлівські війська окупували Крим і частину Донбасу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 червня відбулася перша нарада президента України Володимира Зеленського з новим комітетом розвідки, який він затвердив 17 червня таємним указом. Президент дав невідкладні доручення членам комітету і зазначив, що готовий йти з ними в розвідку в умовах протидії гібридним загрозам. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?