Ми все одно помремо: в РФ спалахнув скандал після заяви єпископа
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми все одно помремо: в РФ спалахнув скандал після заяви єпископа

Ми все одно помремо: в РФ спалахнув скандал після заяви єпископа
Джерело:  online.ua

У російському Каменську-Уральському єпископ Мефодій під час звернення до вірян жорстко розкритикував тих людей, які припинили ходити в храм через пандемію коронавірусу та карантин. Він почав стверджувати, що потрібно боятися кари Божої, а не якогось вірусу, а також додав, що "ми всі все одно помремо", тому втрачати нічого. Хоча на таку неоднозначну заяву поки не відреагувала російська влада - у мережі спалахнув справжній скандал, адже люди не розуміють, як подібні речі може озвучувати священнослужитель, передає ONLINE.UA.

Єпископ Мефодій наголосив, що в їхньому місті поки немає жодного зафіксованого випадку коронавірусу.

"У нас в храмі, на жаль, занадто пусто. Можете стати на безпечну дистанцію, якщо хочете. Ніхто на вас не чихне і не кашляне. Немає чого переживати, треба переживати про інше. Не треба себе від бога відлучати. Ми все одно помремо, так чи інакше: днем раніше чи пізніше", - заявив єпископ Мефодій.

За його словами, звичайно, потрібна розсудливість, однак не треба "занадто боятися". Він також порівняв сьогоднішні карантинні заходи у Росії із часами комунізму, коли за відвідування храму відправляли у табори. Зрештою Мефодій почав філософськи розмірковувати, що так чи інакше людина вертається у храм.

"Нас у храм принесуть, але ліпше прийти у храм своїми ногами. Ми протоптуємо дорогу у Царство небесне для нас самих. Якщо є можливість іти у храм – треба іти", – додав єпископ.

Що важливо розуміти, усі прихожани під час цього звернення були близько впритул один до одного і без захисних масок.

В мережі неоднозначний заклик єпископа розкритикували, однак знайшлися й ті, хто підтримав його позицію та аргумент про "ми все одно помремо".

"Звернення починається з кашлю - це добрий знак; ммм, заклик до суїциду, цікаво; я ще такого не бачив та не чув ніколи; Єпископ все правильно говорить; цікаво, що Путін скаже, коли це почує; це знову пропаганда - померти за батьківщину. Проте ця батьківщина давно зрадила свій народ; 8 священників хворі коронавірусом - ви про що?",- коментують звернення Мефодія в мережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Путін звернувся до усіх росіян  та наголосив, що ситуація з коронавірусом у Росії почала стрімко погіршуватися та пояснив, що зараз відбувається в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?