Ми вважаємо неприпустимим - Рада завдала остаточного удару проти Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми вважаємо неприпустимим - Рада завдала остаточного удару проти Лукашенка

Ми вважаємо неприпустимим - Рада завдала остаточного удару проти Лукашенка
Джерело:  online.ua

Нардепи Верховної Ради виступили зі спільною офіційною заявою щодо подій у Білорусі. Парламентарі не визнали результати виборів президента, які були сфальсифіковані та фактично оновили правління Олександра Лукашенка. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання у вівторок, 15 вересня.

За оприлюдненими даними, нардепи визнали проведення голосування без реального змагання кандидатів, присутності неурядових журналістів, міжнародних спостерігачів. Водночас це призвело до чисельних порушень, непрозорого підрахунку голосів.

"Ми вважаємо неприпустимим залякування опонентів, їх ув’язнення… Усе це дає підстави вважати, що офіційно оприлюднені результати виборів президента Білорусі не відображають реального волевиявлення", - оголосили в Раді.

Також депутати виступили проти жорсткості силовиків, які придушували протести проти режиму та фальсифікації виборів. Офіційний Київ вимагає від Мінська невідкладного звільнення усіх політичних в'язнів, зокрема й представників опозиції.

Режим Лукашенка неодноразово звинувачував уряд України у причетності до протестів, головна мета яких — нібито розвал країни та хаос після "здобутків" чинної влади.

"У цьому зв’язку ми рішуче відкидаємо звинувачення білоруської сторони в причетності до дестабілізації ситуації в Білорусі. Білорусь завжди була й буде для нас братньою державою, з якою ми споріднені історично, культурно й духовно. Ми сподіваємося, що Білорусь подолає цей складний етап без ослаблення суверенітету", - заявили нардепи.

У заяві навпаки звертається увага на втручання Кремля у внутрішні справи Білорусі, прикладом стало підтвердження Москвою підготовки корпусу силовиків на допомогу Лукашенку.
Також представники Ради привітали санкції Євросоюзу проти представників режиму.

Як повідомляв ONLINE.UA, Лукашенко отримає від Кремля новий кредит, який використають для подолання кризи. Це підтвердив російський президент Володимир Путін, який зустрівся з невизнаним білоруським колегою у понеділок, 14 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?