Ми вже готові - глава МОЗ повідомив про важливе рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми вже готові - глава МОЗ повідомив про важливе рішення

Ми вже готові - глава МОЗ повідомив про важливе рішення
Джерело:  online.ua

Вже через кілька днів в Україні запустять масове тестування на коронавірус. У понеділок, 18 травня, глава МОЗ Максим Степанов підпише відповідний наказ. За його словами, вже розроблений і механізм тестування, і проведені випробування тестів. Про це важливе рішення Степанов повідомив на брифінгу 16 травня, передає ONLINE.UA.

"Уже розроблений механізм тестування, де визначені в тому числі коло осіб і яким чином ми будемо тестувати. Ми дуже розраховуємо на це тестування. У понеділок вже буде підписаний відповідний наказ міністра охорони здоров'я про введення ІФА-тестів", - запевнив Степанов.

Міністр підкреслив, що на першому етапі українців тестувати на антитіла до коронавірусу будуть тест-системами європейського виробництва. Але найближчим часом, за його словами, завершаться випробування тестів українського виробництва, після чого їх також почнуть використовувати в масовому тестуванні.

Степанов додав, що МОЗ дуже розраховує на те, що масове тестування, а саме ІФА-діагностика, дозволить значно розширити число українців, які пройдуть перевірку на коронавірус.

Нагадаємо, станом на 16 травня в Україні зафіксовано 17858 випадків зараження. За останню добу виявлено 522 нових випадків. На сьогоднішній день 497 осіб померли через ускладнення, викликаних коронавірусною хворобою. Вже 4906 українців змогли перемогти COVID-19 - повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в їх організмі. Загалом захворіли 1269 дітей і 3512 медиків. На амбулаторному лікуванні перебувають 12 189 пацієнтів, з них 1043 дитини і 2869 медпрацівників. Всього потребували госпіталізації 5669 осіб, з них 226 дітей і 643 медика. У підключенні до апарату штучної вентиляції легенів потребували 231 осіб, в тому числі одна дитина і 19 медиків.

За останню добу в світі діагностували майже 100 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Загальна кількість хворих коронавірусом в світі на ранок 16 травня досягає 4 628 821 людей. Вже 308 654 тисяч людей померли від ускладнень, викликаних хворобою. У цьому 1 759 704 осіб вилікувалися від коронавіруса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що масове тестування на коронавірус в Україні планують запустити вже на наступному тижні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?