Ми вже подали сигнал - в Європі розгорівся новий міжнародний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми вже подали сигнал - в Європі розгорівся новий міжнародний скандал

Ми вже подали сигнал - в Європі розгорівся новий міжнародний скандал
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон накинувся із гучними звинуваченнями на свого турецького колегу Реджепа Таїпа Ердогана - за його словами, політика останнього спрямована на дестабілізацію Євросоюзу. Окрім того, президент Франції поскаржився на те, що Ердоган "проводить експансіоністську політику, засновану на суміші націоналізму і ісламізму, яка несумісна з європейськими інтересами і є чинником дестабілізації". На переконання Еммануеля Макрона, у такій ситуації Європі слід реалістично оцінювати те, що відбувається і діяти відповідно до своїх інтересів". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Paris Match.

"Я зовсім не виступаю за ескалацію. Однак, виходячи з необхідності симетричних дій, я вважаю важливим уникнути існування безсилою дипломатії... Ми вже подали сигнал, вказавши на дієвість європейської солідарності", - підкреслив французький лідер.

Варто звернути увагу на те, що раніше Еммануель Макрон закликав турецьку владу припинити односторонню розвідку нафти в Східному Середземномор'ї. Через дії турків команда Макрона направила у цей регіон військові кораблі з авіацією. Окрім того, французький лідер додав, що "Франція є середземноморською державою". Також впливовий політик виступив за гнучкий підхід до вирішення проблем з Туреччиною. Відомо, що вже 20 серпня Еммануель Макрон проведе зустріч з лідеркою ФРН Ангелою Меркель, на якій сторони обговорять найважливіші міжнародні проблеми, в тому числі Туреччину і Білорусь.

Як відомо, турецька влада вирішила проводити сейсмічні дослідження в Середземному морі, незважаючи на протести Греції. Євросоюз звернувся до Туреччини через конфлікт в Середземному морі. У заяві глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля йдеться, що уряд Туреччини має припинити всі роботи з розвідки нафти і газу в спірних з Грецією водах Середземного моря.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше французький лідер Еммануель Макрон шокував світ новою неочікуваною заявою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?