Ми вже розпочали: Зеленський зробив гучну заяву про РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми вже розпочали: Зеленський зробив гучну заяву про РФ

Ми вже розпочали: Зеленський зробив гучну заяву про РФ
Джерело:  online.ua

Українська сторона наразі веде діялог з Російською Федерацією щодо нового обміну полоненими. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу президента Україна.

З відповідною заявою Володимир Зеленський виступив перед медіа в Ізраїлі. За його словами, йдеться про процес звільнення людей, які знаходяться безпосередньо на російській території чи в окупованих районах Донбасу.

"Два треки, два списки. Список ми погодили у Мінську, будемо доповнювати перелік встановлених осіб. Готуватимемо цей трек – обмін з тимчасово окупованими територіями. І окремий трек – ми вже розпочали розмову з Російською Федерацією щодо обміну українців – всіх, включно з кримськими татарами, інших українців, які перебувають на території Росії", - оголосив він.

Нагадаємо, з початку каденції Зеленського відбулися вже два обміни утримуваними. Перший, у вересні 2019 року, дозволив повернути українських полонених моряків, а також багатьох "старих" бранців, зокрема - Олега Сенцова. Другий пройшов напередодні Нового року.

Напереодоні ізраїльського візиту президента України з'явилися відомості про його можливу зустріч з лідером РФ Волоидмиром Путіним.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський особисто прокоментував ймовірність переговорів з Путіним. Він стверджує, що така зустріч не узгоджена офіційно, але можлива. Її темою у такому разі стане звільнення полонених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?