Ми закликаємо негайно - опозиція підготувала неприємний сюрприз Лукашенку
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми закликаємо негайно - опозиція підготувала неприємний сюрприз Лукашенку

Ми закликаємо негайно - опозиція підготувала неприємний сюрприз Лукашенку
Джерело:  online.ua

Білоруська опозиція підготувала новий неприємний сюрприз режиму Олександра Лукашенка. Екскандидатка в президенти Світлана Тихановська виступила перед ООН із закликом про міжнародну місію до республіки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву опозиціонерки під час відеозв'язку.

За її словами, міжнародній спільноті необхідно на найвищому рівні засудити спроби силою придушити протести.

"Ми пропонуємо скликати спеціальну сесію Ради з прав людини ООН, щоб обговорити ситуацію в Білорусі. Ми закликаємо ООН негайно послати спеціальну місію в Білорусі, щоб проаналізувати ситуацію на місці", - оголосила Тихановська.

Вона додала, режим Лукашенка наразі відкинув будь-яку мораль.

Представники ООН закликали білоруську владу припинити тортури затриманих протестувальників та покарати відповідно законодавству правоохоронців і силовиків, які "безкарно принижували й били демонстрантів в місцях утримання під вартою".

Вони також поставили іншу вимогу, вона полягає в тому, що Мінськ повинен "забезпечити, щоб всіх людей, які мирно брали участь в демонстраціях, негайно звільнили"

Нагадаємо, суспільно-політична криза в Білорусі триває майже місяць, протести почалися ввечері у 9 серпня, коли відбулися президентські вибори. Тисячі білорусів обурилися умовами голосування, на якому не дотримувалися жодних демократичних стандартів, а більшість дільниць відверто фальсифікувала результати.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, виступив з новою гучною заявою — він зізнався, що уже розгорнув практично половину своєї армії. За його словами, головна причина – складна ситуація на заході, на кордонах із Євросоюзом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?