Ми знову маємо війну - Зеленський невідкладно звернувся до усіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми знову маємо війну - Зеленський невідкладно звернувся до усіх українців

Ми знову маємо війну - Зеленський невідкладно звернувся до усіх українців
Джерело:  online.ua

2 вересня увесь світ відзначає великий день - День закінчення Другої світової війни. Глава держави Володимир Зеленський з цієї нагоди звернувся до усіх українських громадян - він звернув увагу на те, що нашій країні через багато десятиліть знову довелось зіткнутись з війною, цього разу – на Донбасі. На переконання президента, через це найбільше прагнення усіх українців – це мир. Відповідний допис глава держави опублікував у соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

Як відомо, 2 вересня 1945 року Японія підписала акт про капітуляцію у Другій світовій війні. Війна тривала з 1 вересня 1939 року, коли Німеччина здійснила напад на Польщу. Бойові дії охопили 40 країн на трьох континентах.

"Ми пам'ятаємо кожного героя та кожну жертву, які заплатили найбільшу ціну за нашу свободу. Сьогодні, через 75 років після Другої світової, ми знову маємо війну, тепер – на Донбасі", - наголосив Володимир Зеленський.

Що важливо розуміти, з 27 липня 2020 року на Донбасі триває режим повного припинення вогню. У своєму звіті спостерігачі ОБСЄ наголошують, що на більшості ділянок обстрілів не фіксували. Однак, варто звернути увагу на те, що були задокументовані поодинокі неприцільні постріли, які мали провокативний характер. Жодного випадку застосування важкого озброєння не було.

1 вересня російські бойовики три рази порушили режим припинення вогню. Так, у районі Водяного, зафіксовано вогневу активність збройних формувань Російської Федерації зі стрілецької зброї та АГС-17. Також ворожі провокації мали місце на ділянках фронту в районі населених пунктів Майорськ, де зафіксовано постріл з ручного протитанкового гранатомету та Мар’їнки, де відмічено кілька неприцільних черг зі стрілецької зброї". В штабі ООС називають порушення "провокативними" та стверджують, що загрози життю нашим військовим не було.

 Як повідомляв  ONLINE.UA, раніше Дмитро Разумков здивував новою заявою про Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?