Ми зробимо все - Зеленський дав гучну обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми зробимо все - Зеленський дав гучну обіцянку українцям

Ми зробимо все - Зеленський дав гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

9 травня український глава Володимир Зеленський привітав українців з Днем перемоги і пообіцяв, що українська влада зробить все, щоб в Україні закінчилася війна, яку веде Росія, і настав той день, коли в країні прозвучать Дзвін миру в Донецьку і Дзвін єдності в Сімферополі. Відеозвернення Зеленського до українців опублікувала пресслужба президента, повідомляє ONLINE.UA.

Український глава звернувся до громадян із Закарпаття, куди він приїхав 9 травня, щоб вшанувати пам'ять загиблих воїнів, які визволяли Україну від нацистських окупантів у Другій світовій війні. Він відвідав меморіальний комплекс "Пагорб Слави" з могилами воїнів, загиблих в боях за визволення України, та поклав квіти до Вічного вогню.

"Ми ніколи не забудемо страшну ціну цієї перемоги. За різними даними це мінімум 50 мільйонів жертв, з яких понад вісім мільйонів - загиблі і закатовані українці. Пам'ятаючи всі жахи того періоду, ми не робимо з війни культ. І цей важливий день - не рекламна кампанія, не змагання гасел, не помпезний конкурс танців на кістках. Тому що для вшанування подвигу кожного, хто наближав перемогу, головне не гучність, а щирість ", - заявив Зеленський.

Президент нагадав, що зараз ветеранів Другої світової війни залишилося вкрай мало, і висловив жаль, що про них згадують тільки на травневі свята. Крім того, Зеленський оголосив про проєкт меморіальних символів, в рамках якого в Україні планується встановити чотири дзвони - один на Луганщині, у першого селища, де в 42-му році почалося звільнення України, другий - на Закарпатті.

"Ми віримо і зробимо все, щоб обов'язково настав день, коли буде встановлено ще два дзвони: Дзвін Миру в Донецьку і Дзвін Єдності - в Сімферополі", - підсумував Зеленський.

Напередодні, 8 травня, Зеленський відвідав меморіальний комплекс "Україна - визволителям" в смт Мілове Луганської області, яке розділене кордоном між Україною і Росією. Він вшанував пам'ять загиблих у Другій світовій війні, поклав квіти біля Вічного вогню, а також поставив лампадки біля скульптурної композиції - солдата, який знімає головний убір перед рідною землею, а до його грудей припала звільнена з нацистської неволі жінка.

Нагадаємо, в Україні 8 травня відзначають День пам'яті і примирення, 9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього року через епідемію коронавіруса і карантину в Україні не проводять масових заходів у святкові дні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до українців та закликав кожного зробити все можливе, щоб подібна жахлива катастрофа, як Друга світова війна і всі жахи, пов'язані з нею, не повторилася знову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?