Microsoft підозрює РФ у наймасштабнішій кібератаці на компанію
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft підозрює РФ у наймасштабнішій кібератаці на компанію

Microsoft підозрює РФ у наймасштабнішій кібератаці на компанію
Джерело:  online.ua

Президент технологічного гіганта Microsoft Бред Сміт офіційно повідомив, що кібератака на корпорацію, яка відбулася в грудні 2020 року, "ймовірно, була найбільшою та найскладнішою атакою, яку світ коли-небудь бачив". Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу CBS, коментуючи зафіксоване в грудні вторгнення, яке порушило роботу мереж уряду та приватних компаній у США та багатьох інших країнах. Як стверджує американська розвідка, ймовірно, за кібератакою стояла Росія, інформує ONLINE.UA

"Коли ми аналізували все, що ми бачили в Microsoft, ми запитали себе, скільки інженерів могли працювати над цими атаками. І ми прийшли до відповіді, що це, звісно, понад 1 000», – розповів Сміт у програми "60 Minutes".

За словами експертів з кібербезпеки, на виявлення всіх уражених систем можуть знадобитися декілька місяців. Російська влада публічно продовжує заперечувати причетність до кібератак.

Як уже згадувалося раніше, наприкінці грудня корпорація Microsoft офіційно підтвердила той факт,що була серед тисяч компаній, які знайшли проблеми у своїх системах. Представники технологічного гіганта розповіли, що хакери отримали доступ до вихідного коду. Проте у Microsoft також стверджували, що безпека сервісів та даних користувачів не була піддана ризику.

"У компанії розповідали, що разом з іншими урядовими агентствами та фірмами завантажили оновлення програмного забезпечення, розробленого компанію Solar Winds, по якій хакери і завдали удару. Microsoft заявила, що шкоди завдали компаніям у Канаді, Мексиці, Бельгії, Іспанії, Великій Британії, Ізраїлі та Об’єднаних Арабських Еміратах", — йдеться вповідомленні.

Новий очільник Білого дому Джо Байден заявив, що ця кібератака викликала у нього "велике занепокоєння". Президент США пообіцяв, що винні понесуть "значні витрати".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній лідер США Дональд  Трамп ухвалив безпрецедентне рішення на користь Росії  — відмовився визнавати Росію винною в масштабній хакерській атаці, досконалої на урядові установи США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?