Трамп прийняв безпрецедентне рішення на користь Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп прийняв безпрецедентне рішення на користь Росії

Трамп прийняв безпрецедентне рішення на користь Росії
Джерело:  online.ua

Чинний глава Білого дому Дональд Трамп несподівано для всіх відмовився визнавати Росію винною в масштабній хакерській атаці, здійсненої на урядові установи США. Він вважає, що цей інцидент "роздули", а відповідальність за атаку лежить не на російських хакерах, а на китайських. У зв'язку з цим Білий дім так і не опублікував заяву про причетність Росії до хакерських атак, що планувалося зробити ще 18 грудня. Проте держсекретар Майка Помпео переконаний в причетності Росії до кібератаки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на АР.

Джерело уточнює, що в заяві Білого дому стверджувалося, що саме Росія зіграла основну роль в кібератаці. Але поки в адміністрації Трампа не пояснили, чому цю заяву так і не опублікували.

"Кібератака виглядає масштабніше у фейкових ЗМІ, ніж в реальності. Я був детально поінформований про те, що трапилося. Все під контролем. Коли щось відбувається, ЗМІ починають хором говорити про російський слід, при тому що, перш за все через фінансові причини, вони не обговорюють китайський варіант. А це можливо ", - в свою чергу заявивТрамп.

При цьому Трамп допустив, що раніше хакерській атаці могли зазнати й апарати з підрахунку голосів на президентських виборах. Тим самим він в черговий раз поставив під сумнів перемогу Джо Байдена.

Як відомо, в результаті масштабної хакерської атаки агентство з ядерної зброї США і щонайменше уряди трьох штатів були зламані. В агентстві з кібербезпеки США заявили, що атака була "витонченою" і несе "серйозну небезпеку" для федерального уряду, урядів штатів, місцевого самоврядування, критичної інфраструктури і приватного сектора. Новий президент США Джо Байден вже заявив, що його адміністрація з перших днів правління зробить кібербезпеку головним пріоритетом. Він пообіцяв виділити значні кошти, щоб знайти відповідальних за атаки і покарати їх.

У Росії за традицією заперечують свою причетність до масштабної хакерської атаки. У Кремлі вимагають припинити "голослівні" звинувачення на адресу Москви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Помпео назвав Росію головною загрозою США і попередив американців про серйозну небезпеку з боку Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?