Помпео назвав головну загрозу США і попередив американців про серйозну небезпеку
Категорія
Політика
Дата публікації

Помпео назвав головну загрозу США і попередив американців про серйозну небезпеку

Помпео назвав головну загрозу США і попередив американців про серйозну небезпеку
Джерело:  online.ua

Хакерські атаки з боку Росії на США і ядерна небезпека, що виходить від Москви, є реальними загрозами, до яких повинні бути готовими американці. Про це громадян США попередив держсекретар Майк Помпео. Він включив Росію в список головних ворогів США і нагадав, що президент РФ Володимир Путін залишається реальним ризиком для всіх, хто любить свободу. Помпео закликав американців підготуватися до відповіді на кожну загрозу, що виходить від Путіна і Росії. За його словами, є сотні ядерних боєголовок, які Путін в один момент може випустити по США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт американського Держдепу.

"Мене весь час запитують, хто наш ворог, і відповідь така: у нас є багато людей, які хочуть підірвати наш спосіб життя, нашу республіку, наші основні демократичні принципи. Росія, безумовно, в цьому списку. Ядерна загроза цілком реальна. Ви бачите останні новини про їх зусилля в кіберпросторі. Ми спостерігаємо це давно, використовуємо асиметричні можливості, щоб зрозуміти, чим все це обернеться для Сполучених Штатів. Найбільша загроза для Америки прямо зараз з точки зору руйнування нашої безпеки і спілок - це Росія ", - відповів Помпео на питання, хто є головним ворогом США.

Держсекретар США вважає, що офіційний Вашингтон повинен потужно відповісти Росії за кричущу кібератаку на урядові структури США. Він додав, що не може поки розкрити всі подробиці цього нахабного злочину, але вже зараз немає ніякого сумніву, що саме росіяни стоять за цією атакою, тому Вашингтон зробить все, щоб вони понесли покарання.

"Володимир Путін залишається реальним ризиком для тих з нас, хто любить свободу, і ми повинні підготуватися до кожного з них. Сьогодні я вважаю Китай проблемою, яка дійсно представляє собою екзистенціальну загрозу, але я не применшую ризик того, що наявність сотень російських ядерних боєголовок , здатних досягти Сполучених Штатів. І це є величезний ризик для нас ", - додав Помпео.

Важливо відзначити, що недавно США включили Росію в спеціальний список держав, які порушують релігійні свободи громадян. За словами американських дипломатів, це означає, що уряд Росії бере участь або терпимо ставиться до серйозних порушень релігійних свобод. Варто звернути увагу на те, що крім Росії в списку опинилися: Китай, Іран, Північна Корея, Саудівська Аравія, Бірма, Еритрея, Нігерія, Пакистан, Таджикистан, Туркменістан.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Помпео викрив ще одну політичну гру Путіна в Середземномор'ї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?