Microsoft повністю припиняє підтримку Windows 7: що це значить
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft повністю припиняє підтримку Windows 7: що це значить

Microsoft повністю припиняє підтримку Windows 7: що це значить
Джерело:  online.ua

З 14 січня 2020 року Microsoft повністю припиняє підтримку Windows 7. Мова йде про припинення оновлення і технічної підтримки операційної системи, яка, за даними аналітиків, встановлена приблизно на 40% персональних комп'ютерів по всьому світу. У прес-службі Microsoft пояснили, що означає для звичайних користувачів припинення підтримки Windows 7, передає ONLINE.UA.

Після закінчення підтримки Windows 7, яке заплановане на 14 січня 2020 року, комп'ютер з популярною операційною системою не перестане працювати, але Microsoft більше не буде:

  • надавати технічну підтримку по будь-яких питаннях;

  • оновлювати програмне забезпечення;

  • оновлювати систему захисту.

У компанії підкреслили, що ті, хто продовжить використовувати операційну систему Windows 7, без оновлень програмного забезпечення та системи безпеки, піддадуть свій комп'ютер підвищеній загрозі вірусів та шкідливих програм. Тому в Microsoft закликали користувачів своїми продуктами оновитися до Windows 10.

Відзначається, що з 14 січня Microsoft припиняє підтримку не тільки Windows 7, але і браузера Internet Explorer.

Нагадаємо, операційна система Windows 7 вийшла восени 2009 року. Тоді виробники оголосили, що будуть підтримувати її 10 років. На даний момент цей період закінчився. У майбутньому в Microsoft мають намір зосередити сили на доопрацювання і актуалізації Windows 10.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що браузер Chrome з 15 січня 2020 року не працювати у користувачів Windows. Компанія Microsoft має намір перевести всіх користувачів на власний браузер Edge - примусове переведення відбудеться після виходу чергового оновлення ОС Windows 10.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?