Microsoft заявила про технологію створення віртуальних копій померлих людей
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft заявила про технологію створення віртуальних копій померлих людей

Microsoft заявила про технологію створення віртуальних копій померлих людей
Джерело:  online.ua

Технологічний гігант Microsoft не втомлюється дивувати світ новими неочікуваними винаходами. Так, цього разу компанія заявила, що запатентувала технологію створення голосових чат-ботів за допомогою інформації про реальних людей та їхні біологічні параметри. Варто звернути увагу на те, що патент отримав назву "Creating a Conversational Chatbot of a Specific Person" (Створення розмовного чат-бота конкретної особи). Корпорація всерйоз налаштована максимально вдосконалити голосових чат-ботів, які спілкуються з користувачами. Автори проекту планують використати світлини людей, записи їх голосів та манеру спілкування в соціальних мережах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Input.

Згідно з останніми даними, алгоритм можуть використовувати для створення віртуальних копій реальних людей. Окрім того, зазначається, що технологія може також застосовуватися для створення голосових чат-ботів, які абсолютно точно передають стиль спілкування людей, яких вже немає в живих.

Варто звернути увагу на те, що така смілива ідея Microsoft не сподобалася багатьом експертам у цій галузі. Вони попереджають, що технологія може спровокувати чималу хвилю кіберзлочинів.

"Технологія застосовуватиме штучний інтелект, який оброблятиме стиль спілкування в соціальних мережах. Це дасть змогу зловмисникам створювати мовні моделі, які повністю копіюють певну людину. Можливо, Microsoft сподівається покращити свої чат-боти з обслуговування клієнтів, а також розвиватися у галузі штучного інтелекту на зразок Alexa, Siri або власної Cortana (LOL)", — йдеться в повідомленні видання.

Що важливо розуміти, якщо нову технологію Microsoft використовуватиме для створення віртуальних копій людей – владам багатьох країн доведеться переглянути чинне законодавство щодо недоторканності приватного життя після смерті.

Як повідомляв ONLINE.UA, технологічний гігант Microsoft готує неочікуваний сюрприз для своїх користувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?