Мігранти намагалися форсувати кордон Польщі
Категорія
Світ
Дата публікації

Мігранти намагалися форсувати кордон Польщі

Мігранти намагалися форсувати кордон Польщі
Джерело:  online.ua

Група з трьох десятків іноземців із Близького Сходу сьогодні вночі вкотре намагалася форсувати польський кордон, щоб потрапити в Євросоюз із території Білорусі Про це повідомляє місцева прикордонна служба.

Джерело: Twitter Прикордонної служби Польщі

У бік польських патрулів летіло каміння, але ніхто не постраждав, йдеться у повідомленні. Водночас службовці уточнюють, що за попередню добу спільний кордон намагалися перетнути всього шестеро осіб.

У листопаді до кордону з Польщею підійшли кілька тисяч мігрантів

Ситуація особливо загострилась у листопаді, коли до кордону з Польщею з боку Білорусі підійшли кілька тисяч мігрантів, це відбулось у перший тиждень місяця. З того часу вони намагалися силою прорвати кордон у напрямку Польщі, кидаючи в прикордонників каміння, прикордонники у свою чергу застосовують порти мігрантів водомети та сльозогінний газ.

Водночас у Білорусі звинувачують європейську владу в неприйнятті мігрантів і констатують, що в таборах біженців нерідко перебувають жінки з маленькими дітьми. Ставши заручниками ситуації, нелегали з Близького Сходу опиняються на роздоріжжі.

 Близько 40 тисяч випадків зі спроби добратися до Європи зафіксували лише польські прикордонники у 2021 році, який ще не завершився. Ось як ситуаціє характеризує Аркадіуш Олєйнік, заступник директора Головної комендатури Прикордонної служби:

Наразі мігранти найчастіше вирішують скористатися послугами організованих злочинних угруповань, які організовують для них незаконні перетини кордону, а також „логістичне забезпечення”, забезпечуючи транспорт до Західної Європи, придбання квитків, підроблені документи, а іноді й проживання.

Деякі дослідження свідчать, що доволі розповсюдженим є шлях на європейський континент з допомогою контрабандистів, які мають налагоджені зв'язки з чисельними туроператорами. Левова частка з них знаходили потенційних клієнтів у соцмережах. При цьому перліт завуальовано оформлювали під легальний. Нелегальній міграції сприяло те, що білоруський режим ввів безвізовий в’їзд терміном на 30 діб для 76 країн, зокрема, з Близького Сходу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?